A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.06.20, 11:54:00 | Utolsó módosítás: 2019.06.20, 11:54:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú tehetsége a hétvégén Belgiumban folytatja az IDM Suzuki Cup sorozatában idei szereplését, és a tavalyi pole pozíció és két második hely után ezúttal előrébb szeretne lépni. A zolderi csatákra egy kecskeméti 24 órás robogóversennyel készült, így az állóképességével biztosan nem lesz probléma.
 
 
Eljött a várva várt pillanat, ésezen a hétvégén a belgiumi Zolderben folytatódik az IDM bajnoki sorozat, ahol ezúttal is ott lesz a rajtrácson a H-Moto Team. Kovács Bálint tavaly fantasztikusan szerepelt ezen a pályán, hiszen megszerezte a pole pozíciót, és a mezőny legfiatalabb tagjaként végül mindkétszer a második helyen zárt. A 17 éves motoros 2019-ben már a második teljes szezonját teljesíti az erős nemzetközi mezőnyben, és az idei bemutatkozó versenyhétvégén, a lausitzringi pályán két 3. hellyel adta meg az alaphangot a folytatásra. Bálint célja a mostani hétvégén, hogy a tavalyi eredményéhez képest sikerüljön előre lépnie, de minimum követelményként azt tűzte ki maga elé, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan dobogóra állhasson mindkét futamot követően.
 
 
„Már vártam nagyon, hogy visszatérjen a sorozat Zolderbe, ahol tavaly nagyon jól szerepeltem. A belga pálya nem sorolható a könnyű aszfaltcsíkok közé, ugyanis sok a szintkülönbség és a szűk sikán rajta. A felkészülésem most sokkal jobb, mint a szezonnyitó előtt, ugyanis többször motorozhattam, és ez az idő nagyon értékes volt a különböző beállítások miatt. Zolderben új első futóművel állok rajthoz, melyet a Slovakiaringen teszteltem, és úgy érzem, a segítségével képes lehetek a tavalyi eredményemet minimum megismételni, de a köridőben jelentős javulást várok a 2018-as pole pozíciót érő körömnél” – mondta Kovács Bálint.
 
 
Ezúttal nemcsak a Suzukival motorozhatott, hanem az elmúlt hétvégén az első 24 órás robogóversenyén is elindult, mégpedig egy elektromos járgány nyergében. A versenyt ugyan technikai okok miatt fel kellett adnia csapatának, ám az itt szerzett tapasztalatokat Zolderben is hasznosíthatja.
 
„A totalbike24 egy nagyon jó hangulatú és érdekes verseny volt számomra, és az izgalmakat csak növelte, hogy elektromos motorral álltunk rajthoz. Sajnos sok hátráltató tényező volt a motorral kapcsolatban, és nem bírta ki a 24 órát, de ennek ellenére jó volt kipróbálni. Most is bebizonyosodott, az erőnlétemmel nincs gond, és ki tudja, lehet, hogy a későbbiekre tekintettel értékes tapasztalatokat gyűjtöttem. A lehetőséget szeretném megköszönni Gerendás Szabolcsnak” – jelentette ki a 17 éves versenyző.
 
 
Fotó: H-Moto Team, JK Sportsfoto
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.