A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.06.17, 09:39:00 | Utolsó módosítás: 2019.06.17, 09:39:00

Cimkék:

A Chrobák Jani által vezetett csapat fiataljainak kitűzött bajnokságok közül egy maradt, ami még nem indult el. Viszont elmúlt hétvégén a Német ADAC Mini Bike Cup bajnokságnak is megrendezték a nyitó fordulóját. Az első hétvégének Fasberg városa adott otthont, ahol egy 1080 m hosszú versenypálya várta a résztvevőket. A csapatot és hazánkat két magyar fiatal képviseli ebben a bajnokságban az idei évben. Kolarovszki Mór és Vincze Martin mindketten az NSF100-as kategóriában versenyeznek és mindkettőjüknek az új pálya kihívásaival kellett megbirkózni hétvégén. Mór a tavalyi PW50-es bajnokként idei évében tanulgatja új kategóriáját és mindezt egyből egy igen nívós, közel 50 fős mezőnyben teszi. A német ADAC kupában két csoportra vannak osztva a gyerekek, egy úgynevezett belépő kategóriára és egy haladó csoportra. A megszokott rendszer, hogy mindenki lehúz 1-2 évet a belépő csoportba, megtanulja a pályákat, tanulja a motorját, majd fellép a „nagyokhoz”, ahol már inkább 11-13 éves gyerekek versenyeznek. Mindkét csoportba 110%-os limitidőt néznek és szigorúan betartva aki nem fér bele ebbe, az nem indulhat.
 
 
Mórnak elsődlegesen kitűzött célja a limitidő megfutása volt, amit már a pénteki napon sejtettünk, hogy ez sikerülhet is neki. A mércét csapattársa, Martin szabta meg, hiszen ő volt a leggyorsabb a belépő kategóriában. Martinnak a szervezők fel is ajánlották, hogy nincs e kedve átlépni a nagyokhoz, hiszen ügyesen és gyorsan megy. Mi végül úgy döntöttünk, hogy marad a kezdőknél a pályaismeret hiánya miatt. Ennek megfelelően a szombati időmérőn a limit időt Martin ideje határozta meg, hiszen megnyerte az időmérőt. Mór a hétvégére kitűzött célját teljesítette, sikerül teljesítenie a limitidőt élete első NSF-es versenyén az ADAC bajnokságban.
 

Délután következtek a versenyek, amit már izgatottan várt mindenki. Két futamot rendeztek, ahol Mór az első versenyen a tizenkettedik, másodikon pedig a tizenhatodik helyen végzett. A második versenyen ugyan hátrébb végzett, de egy négy fős bolyban csatázott végig. Nagy tapasztalatszerzésre adott ez lehetőséget, amit szépen teljesített is. Mór a hétvége folyamán folyamatosan gyorsult, fejlődött, ami nagyon fontos dolog egy új pálya megismerésénél.
 

Martin a pole pozícióból vágott neki mindkét futamnak. A rajtot jól elkapva meg is tartotta első helyét és körről körre csak növelte az előnyét. Martinnak új pálya ide vagy oda, a toronymagas első helye mellé megfutotta a hétvége versenyen futott legjobb köridejét is, amibe beleértendő a „nagyok” mezőnye is. Ezt az eredményt produkálva, következő versenyre fel van adva a lecke, dönteni kell, hogy melyik csoportba is folytassa az idei évben a versenyzést.
 
 
 
A hétvége másik helyszíne a csapat életében az Euro-Ring volt a hétvégén. Itt rendezték a MAMI Kupa második fordulóját. Az időjárás kiszámíthatatlannak ígérkezett, de végül megkegyelmezett a motorosokon és napsütéses igazi motoros időben mérhették össze tudásukat a résztvevők.

A Chrobák Motorsport Egyesületet négy versenyző képviselte ezen a helyszínen. Az YT125 4T kategóriában Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás versenyezik idén, illetve szintén 125-ös, de más kategóriájú motorjával Czepó Donát értékelésen kívül áll rajthoz a mezőnyben. Adél folyamatosan gyorsult edzésről edzésre egész hétvégén, aminek szombati napon egy gyengébben sikerült rajt után egy ötödik hely lett az eredménye. Vasárnap újabb időmérő és a mezőny létszáma is meghízott. Adél a kilencedik helyről vághatott neki a két versenynek. Mindkét futamon a rajt után visszaesett, majd onnan kezdte meg a felzárkózást. Első futamon sikerült neki egészen a nyolcadik helyig feljönni, míg a második futamon a kilencedik helynél megakadt az előre jövetelben.
 
 
Hernádi Barnabás szombati napon egy csillogó ezüstéremmel gazdagította az érem gyűjteményét, míg vasárnap sajnos az időmérőn elesett. Neki szerencsére kisebb kéz fájdalmon kívül nem lett baja, motorja is működőképes maradt, azonban a versenyeket csak a hetedik helyről kezdhette meg. Barnabásnak a versenyeken sikerült előrébb jönni így az első versenyt a hatodik, míg a második versenyt az ötödik helyen fejezett be.
 
 
Czepó Donát mindkét nap értékelésen kívül versenyzett a kategóriában, mert motorja nem megfelelő a technikai szabályzatnak. 125 ccm-es az övé is, csak kisebb testű motor, mint a kategória motorjai. Donát szombaton első helyre kvalifikálta magát, majd ezt a versenyen is sikerült neki megtartania. Vasárnap azonban a harmadik helyre volt elegendő az időmérő eredménye, de a versenyre össze kapta magát és sikerült az élen végeznie mindkét futamon.
 

Robogó kategóriában Aszalós Zoltán verhetetlen volt a hétvégén. Mindkét nap, az összes futamján rajt – cél győzelmet aratott, ráadásul a nála erősebb Open robogókat is lenyomta. Zoli szépen, biztonságosan motorozva begyűjtötte a Magyar Kupa újabb 25 pontját, illetve a Magyar Országos Bajnokság 50 pontját.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.