A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.06.06, 15:05:00 | Utolsó módosítás: 2019.06.06, 15:08:00

Cimkék:

A MotoGP mezőnye utána a Superbike van soron a híres spanyol Circuito de Jerez- Nieto pályán! 2017-ben versenyzett itt utoljára a mezőny, a tavalyi szünet után azonban most újra megrendezik a 4.423km hosszú andalúziai pályán a világbajnoki sorozat versenyeit!
 
 
“Hosszú volt ez a 3 hetes szünet a versenyek között! Nem egyszerű élesnek maradni és ott folytatni, ahol abba hagytam a következő versenyen egy ilyen hosszú szünet után. Próbáltam amilyen sokat csak lehet motorozni és versenyhelyzeteket szimulálni, fejleszteni a motorozási stílusom, hogy közelebb tudjak kerülni top pilótákhoz. A tervem az, hogy nagyon erősen kezdjek és egész hétvégén folyamatosan tudjak fejlődni. A szezonban még nem volt tökéletes versenyhétvégém, szóval most is arra fogok koncentrálni, hogy mindent 100%-os fókusszal teljesítsek, kanyarról kanyarra, körről körre. Nem annyira akarok az eredményre gondolni, csak csinálni a dolgom és biztos vagyok benne, hogy akkor el tudom érni a kitűzött célokat. A csapat és én is nagyon keményen dolgozunk minden versenyen. Egy olyan hétvégére van szükségünk ahol az FP1-en jó beállítással indulunk és onnan építkezhetünk. Jerezben általában hőség van, és nekem kedvezőek azok a kondíciók, fekszik nekem ez a pálya szóval nyugodt vagyok!”- mondta Sebestyén Peti
 
 
Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke elégedett Peti eddigi teljesítményével:
 
“Péter jelenleg 10. a világbajnoki tabellán, ő az egyike azon nagyon kevés pilótáknak, akik minden versenyen szereztek pontokat. Ez mutatja, hogy stabilan jó a teljesítménye, de szüksége van egy nagyobb ugrásra, hogy felvegye az élmezőnnyel a harcot. Imolában ismét tapasztaltuk, hogy jól kezdődött az FP1, de nem folytattuk ugyanabban az ütemben a fejlődést. Olyan pályákra érkezik most a bajnokság, ami fekszik a motorunknak, korábban nyertünk és dobogón is álltunk Jerezben. Most mások kicsit az erőviszonyok, de biztos vagyok benne, hogy Péter rá fog érezni, hogy hozhatja ki a maximumot a motorunkból!”
 
 
 
Görbe Soma másfél hónap szünet után Barcelonában tér vissza a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben a CEV Repsol European Talent Cup bajnokságba! Soma keményen készült és mentálisan is sokat edzett a szünet alatt, hogy minél magabiztosabban tudjon motorozni. A motiváció szem előtt, hiszen a Bester Capital Dubai csapat Moto3-as versenyzője, Jaume Masia múlt héten ismét dobogóra tudott állni fantasztikus teljesítménnyel!
 
 
Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója Görbe Somával Barcelonába utazott, fél szeme azonban a Jerezi pályán lesz:
„Ismételten útra keltünk, most Peti és Soma is Spanyolországban fognak versenyezni.
Peti a Supersport világbajnokságon Jerezben, ami szerintem egy olyan pálya, ami jól fekszik a Hondának. Tudomásom szerint a csapat fejlesztett valamennyit az elektronikán is, remélem  ez segíteni fogja Peti munkáját és nem jelentkezik majd technikai probléma. A cél továbbra is a TOP10!
Kemény verseny várható a Supersportban, mint mindig, hiszen nagyon kemény a mezőny. Peti kicsit beteg volt a napokba, de mondta nekem, hogy ez nem probléma mert Petrucci is beteg volt J
 
 
 
Somával Barcelonában leszünk, ez a pélya tavaly nagyon tetszett neki. Náluk is volt egy kis módosítása a motoron az elektronikával. Az első két verseny után a fő cél kvalifikálnia a fő versenyre!
A másfél hónapos szünetben nagyon sokat edzett ,fejlődött.
Múlt héten volt a Hungaroringen motorozni, ahol 1mp-el jobb időt motorozott ugyanazzal a motorral mint tavaly! Mindezek ismeretében pozitívan várjuk a hétvégét!
Soma csapattársai szintén a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben is sikeres hétvégére készülnek: Fermin célja továbbra is a TOP3, Filippo pedig első ETC évében szeretne pontszerző helyet szerezi.”
 
 
 
Sebestyén Peti versenyeit a SpílerTV-n lehet majd szombaton és vasárnap nyomon követni.
 
 
Forrás: Faster Promotion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.