A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.05.21, 12:24:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.21, 12:24:00

Cimkék:

Elmúlt hétvégén kezdetét vette a 2019-es Magyar-Szlovák közös rendezésű nemzetközi utánpótlás bajnokság. Tavaly három ország közös rendezése alapján zajlott a bajnokság, de idei évben a csehek kiszálltak ebből az összefogásból. A Chrobák Motorsport Egyesület az elmúlt években több bajnoki címeket és dobogós helyezéseket szerzett ebben a bajnokságban, így idén sem maradhatnak ki az egyesület versenyzői a résztvevők közül.

 

 
A nyitó fordulón a bemutatkozás ismét egész jól sikerült. Hat kategóriából ötben érdekelt volt az egyesület a kilenc benevezett versenyzővel.
 
A legkisebbeknél a PW50-es kategóriában három fiatal is képviselte a csapat színeit.

Lukács Tamás élete első versenyhétvégéjének vágott neki, és ennek ellenére a 14 fős mezőnyből már az időmérőkön a nyolcadik helyet sikerült megszereznie. A hétvégén rendezett két versenyen szépen motorozva és nagyot csatázva sikerült neki egy kilencedik és egy nyolcadik helyet szereznie. Ami a csütörtökön betöltött 9. születésnapjára egy szép hétvégi befejezés volt.
 

A kategóriában Kalmár Zalán állt még rajthoz, aki a tavalyi évben már túl esett első versenyhétvégéjén a záró fordulóban. Zalánnak az időmérőkön a hatodik helyet sikerült megcsípnie, ami szép fejlődést jelent a tavalyi első futamához képest. Az időmérők után mindkét versenyen az ötödik helyért küzdött, többször cserélgették pozíciójukat versenytársával, ám a végén egyik futamban sem sikerült megtartani a jobbik helyezést, így mindkétszer a hatodik helyen intette le a kockás zászló.
 

A csapat rangidőse a PW50 kategóriában Dézsi Péter. Peti már az időmérőkön megmutatta, hogy komolyan gondolja az évet és néhány tizedes lemaradással sikerült neki a negyedik helyre kvalifikálnia. Bíztunk egy dobogós helyezésben, azonban a versenyeken a többiek technikai előnyét képtelenség volt ledolgozni, így mindkétszer a negyedik helyen is fejezte be a versenyt.
 
 
Következő kategória a MiniGP O (Ohvale) és a MiniGP Open összevont versenye volt. Ohvale motorjával csapatunkból Bagdány Máté vág neki a szezonban a bajnoki cím megszerzéséért. Máténak ezen a hétvégén jutott a technikai sport szépségéből, ugyanis pénteken a szabadedzéseken megállt a motorja. Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy komoly a probléma, így hazautaztak. Édesapja a szombati napon csodát tett és vasárnap reggel ismét a pályára gurulhatott Máté. Ugyan a szabadedzéseket és időmérőket kihagyta, ám a zsűri döntése alapján az utolsó helyről elrajtolhatott. Az összevont futamban ez azt jelentette, hogy mindkét kategória versenyzői mögé lett sorolva. Máté azonban mindkétszer egy szép rajttal kezdte a versenyt és végül első futamban sikerült a harmadik, míg a második futamban a második helyig feltornáznia magát.
 

Az összevont futamban Czepó Donát volt, aki az Open kategóriában indult a csapat színeiben. Donát a hétvégén folyamatosan gyorsult és végre kezdi visszanyerni lendületét a három héttel ezelőtti óriási bukása után, végül mindkét versenyben sikerült neki a kategóriája második helyét megszerezni.
 
 
Következett a Pit Bike Junior kategória, ahol a tavalyi PW50-es bajnok, Kolarovszki Mór vágott neki a csapatból ennek a hétvégének. Mór idei fő kategóriája az NSF100-as motorral zajlik és a Német ADAC bajnokságban igyekszik szépen helyt állni, de a magyar bajnokságot sem hagyja ki ha teheti. Itt most az időmérőkön a harmadik helyet sikerült megszereznie, azonban a versenyeken az első helyet vette célba. Első futamon első helyért szóló csatában a vége előtt egy körrel vetélytársa megpróbálta megelőzni, ám összeakadtak, mindketten elestek. Piros zászlóval leintették a versenyt és így végül az utolsó teljesített kör alapján az első helyet szerezte meg. Második versenyen nagyobb előnyre sikerült szert tennie már az első két körben, amit meg is őrzött a végéig, így az egy sokkal simább győzelemre sikerült végül.
 
 
A legnagyobb kategóriában a Pit Bike Minimotard kategóriában szintén három versenyző indult az egyesületből. Hernádi Barnabás első versenyszezonját teljesítve folyamatosan új pályákkal találkozva szorosan ugyan, de második helyre kvalifikálta magát. Az első versenyen azonban sajnos a rajtnál bemozdult és az időbüntetést megkapva sajnos a hatodik helyre sorolódott vissza. A második versenyen azonban nagyot csatázva a negyedik helyen intették le.
 

Nagy Attila idén már a felnőtt bajnokság SSP300-as kategóriájában versenyez, ám szülinapját ünnepelni a barátok közé jött, és PitBike edző motorjával elindult a versenyen is. Vasárnap töltötte 13. születésnapját, azonban a technika nem jutalmazta ezt ezen a hétvégén. A motorja már a pénteki napon elromlott, javíthatatlan állapotba került. Versenytársa, Barnabás felajánlotta a második számú motorját, ami egy jóval gyengébb motor a kategóriában versenyzőknél. Attila motorozni szeretett volna, így azzal folytatta a hétvégét. Szombati napon ismét egy technikai hiba miatt nagyot esett. A motor azonban javítható maradt és így is rajthoz állt a futamokon. Attila az első versenyen negyedik, a másodikon pedig ötödik helyen hozta be a kölcsön motort.
 

Vincze Martin indult még a csapatból ebben a kategóriában, azonban idei évben neki is a Német ADAC sorozat a fő száma NSF100-as motorjával. Ez a hétvége is mozgalmasan telt Martinnak, hiszen pénteken Szlovákiában edzett néhány órát a CRF150-es motorjával. Péntek délután azonban útnak indultak Schlüsselfeldbe egy közös ADAC-s edzésre. Ezt ott letudta, gyorsan megtanulva a pályát a leggyorsabbak közé tartozott és indultak is vissza a szlovákiai helyszínre. Zsűri engedéllyel a szombati napot kihagyva az utolsó helyről nekivághatott a vasárnapi versenyeknek. Mindkét versenyen a rajtok után pillanatokon belül a második helyen motorozott és végül mindkétszer ott is fejezte be a versenyt.
 
 
Chrobák János:
Túl vagyunk már négy különböző bajnokság nyitó fordulóján, mindegyiknek szépen teljesítettek a versenyzők, így panaszra semmi okom. Ezen a hétvégén is szinte minden kategóriában dobogón voltunk, ami nagyon szép teljesítmény, büszke vagyok a srácokra. Két hét múlva ismét két helyszínen versenyezik a csapat, mikor is az ötödik megcélzott bajnokságunk nyitó fordulóján is túlesünk. Bízom benne, hogy hasonló eredményekről számolhatunk majd be, de aki élőben lenne kíváncsi, azt szeretettel várjuk az Euro ringen a MAMI Kupa második fordulóján Június első hétvégéjén.
 

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.