A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.05.21, 12:19:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.21, 12:19:00

Cimkék:

Ragyogóan kezdte meg idei szereplését a Forty Racing utánpótlás versenyzője, Varga Tibi, aki a spanyol utánpótlás bajnokság Moto5-ös kategóriájában állt rajthoz Cartagenában. A fiatal tehetség valóra váltotta mentora, a korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnok Györfi Alen elképzelését, és mindkét futamon a legjobb tízben végzett.
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen ezúttal nem versenyzőként, hanem csapatvezetőként utazott el Spanyolországba, hogy a gárda fiatal tehetségének, Varga Tibinek segíthessen a minél jobb szereplés elérésében. Tibi idén a spanyol utánpótlás bajnokságban áll rajthoz, mégpedig a Moto5-ös kategóriában. Egyértelmű céljuk az volt, hogy a tehetséges fiatal motoros ebben a rendkívül erős mezőnyben a lehető legjobban szerepeljen, és kerüljön be a pontszerzők, sőt, akár a legjobb tíz közé.
 
 
Nos, ami a célokat illeti, Tibi mindenben kihozta a maximumot, köszönhetően például annak, hogy Györfi Alen telemetria segítségével rátalált a motor ideális beállítására, aminek köszönhetően a fiatal versenyző végig az 5-8. helyen állt a köridőket tekintve. Az időmérőkön sajnos előbb a tapadás hiánya, majd utána egy ütközés miatt nem tudta Tibi kihozni a maximumot a motorjából, ám így is megszerezte a 12. rajtpozíciót- A futamokon aztán bizonyította, hogy ott a helye a középmezőny elején, és előbb a 8., majd utána a 10. helyen végezve két TOP 10-es eredménnyel hagyta el Cartagenát.
 
 
Varga Tibi motorversenyző:  Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, és bebizonyosodott, a kemény munkának meglesz az eredménye. Sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, köszönhetően a csapatnak. Sajnálom az időmérőt, mert sokkal előrébb is végezhettem volna, de igazából nincs okom panaszra. Köszönöm a segítséget Győrfi Alennek, Bán Robinak, Györffy Álmosnak, valamint a családomnak és Kovács Ferinek a támogatást!”
 
Györfi Alen csapatvezető: „Sokat gyakoroltunk Tibivel és nagyon örülök, hogy ennyire jól motorozott a hétvégén. Az egyetlen negatív dolog, hogy azzal az ütközéssel elrontották az időmérőt számunkra. Látva azt, hogy Tibit a gyors körében feltartották és még így is mindkétszer befért a legjobb tíz közé, nagyon bíztató a jövőre nézve. Büszke vagyok rá, és tovább dolgozunk együtt a fejlődésért!”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.