A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.05.10, 11:06:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.10, 11:06:00

Cimkék:

Megkezdi idei szereplését a Forty Racing utánpótlás versenyzője, Varga Tibi, aki a spanyol utánpótlás bajnokság Moto5-ös kategóriájában áll majd rajthoz. Mentora, a korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnok Györfi Alen szerint a fiatal versenyző már idén odaérhet a legjobb tíz közé.
 
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen ezúttal nem versenyzőként, hanem csapatvezetőként utazott el Spanyolországba, hogy a gárda fiatal tehetségének, Varga Tibinek segíthessen a minél jobb szereplés elérésében. Tibi idén a spanyol utánpótlás bajnokságban áll rajthoz, mégpedig a Moto5-ös kategóriában, és a minél jobb felkészülés érdekében februárban öt napot Valenciában és Almeirában, ahol egy premoto 4-es géppel rótta a köröket. Ezúttal egy harmadik spanyol pályán, Cartagenában kell bizonyítania a fiatal tehetségnek, aki eddig még sosem motorozott ezen az aszfaltcsíkon. Mindenesetre mind Tibi, mind pedig csapatfőnöke és mentora optimistán várja a hétvégét.
 
 
Varga Tibi motorversenyző:  Már nagyon várom a versenyt, hiszen még nem jártam ezen a pályán, és izgatott is vagyok, hiszen edzőm és csapatfőnököm, Györfi Alen éppen itt nyerte meg anno az Európa-bajnoki címét. Rengeteget edzettem a felkészülés alatt, sőt, itt Spanyolországban teszteltem is, így bízom abban, hogy az elvégzett munka kamatozni fog. Noha kicsit tartottam tőle, de az időjárás tökéletes, így tényleg csak a motorozásra kell figyelnem. Tény, hogy sok edzési lehetőségem nem lesz arra, hogy megismerjem a pályát, de ezzel a riválisaim is így vannak. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek, és bekerüljek a futamon a legjobb tíz közé.”
 
 
Györfi Alen csapatvezető: „Nagyon fontos volt a felkészülés során, hogy minél többet motorozhasson Tibi. Nos, keményen dolgozott a spanyolországi edzőtáborban és otthon is, így minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljen. Noha ezt az esztendőt még tanulóévnek szánjuk, ennek ellenére úgy vélem, Tibi alkalmas a nagyobb feladatokra is, és Tibi képes arra, hogy a legjobb tízben végezzen. ”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.