A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Rekordmezőny nevezett a Riverside Bajára, így szinte egész Magyargencs szervizparkká válik a hétvégén

Zólyomi Andrea | 2019.05.09, 08:54:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.09, 08:54:00

Cimkék:

Nincs már két nap – május 10-től 11-ig –, és elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. Örömteli hír, hogy a végleges nevezési lista alapján – 66 versenyző lesz ott a rajtnál – minden eddigi részvételi csúcs megdől, ugyanakkor a szervezőknek a nagy esőzések miatt a pályák áttervezésére kényszerültek.
 
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Nos, úgy tűnik, hogy a jubileumi ötödik versenyen is nyomot akart hagyni az időjárás, ugyanis a hét eleji hatalmas esőzések miatt a pénteki első nap eredetileg kijelölt pályáit teljesen meg kellett változtatni. Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, a komplett első napi terveket átírta a csapadék.
 
 
 
„Nem panaszkodhatunk arra, hogy nem lenne munkánk az utolsó percig, és erről ismételten az időjárás gondoskodott. Persze minden rosszban van valami jó, ugyanis a pénteki pályában volt egy tíz kilométeres szakasz, amit egyrészt a versenyzők sem szerettek túlságosan, ráadásul állandó karbantartást is igényelt, így ez a rész most kikerült a versenyvonalból. A teljes pénteki pályát át kellett terveznünk, ami egy kilométeres kiesést eredményez az eredeti nyomvonalhoz képest, míg szombaton kétszer a vége, és kétszer az eleje is rövidebb lesz a szakaszoknak, ám így is megmarad 56 kilométer. Ugyanakkor állítom, amennyi csapadékra a hétvégén számíthatunk, az már nem veszélyezteti a verseny megrendezését – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, őt magát is meglepte, hogy összesen 66 versenyző áll majd rajthoz, ami egyértelműen részvételi rekord a Riverside ötéves történetében, de vélhetően a HunGarian Baja kivételével az elmúlt tíz esztendőben nem rendeztek ilyen magas létszámban tereprallye versenyt. Ráadásul ezúttal a három kategória – autó, side by side, motor és quad – egyenlő arányban vesz részt a versenyen, ráadásul kategóriánként legalább 8-10, a végső győzelemre is esélyes versenyző van ott a mezőnyben.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően egyébként a szervizpark kinőtte az eredetileg kijelölt hadtörténeti parkot, így pénteken és szombaton szinte az egész településen megtalálhatóak lesznek a versenyzők és a csapatok. Nosztalgikus hangulat lesz ez párunknak, hiszen amikor bekerültem a tereprallye világába, bizony ez volt a jellemző a rengeteg induló miatt” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Újfent kiderült, hogy az utánpótlásképzés a tereprallye-ban is elindult. Egyrészt az elmúlt hétvégén a mostoha időjárás ellenére már külföldről is érkeztek arra a tesztre, ahol a gyakorlat mellett elméleti oktatásban is részesülnek a résztvevők, másrészt a Riverside Baján újabb négy utánpótlás versenyző kap lehetőséget, akik a szombati 2. és 4. szakaszon mutathatják meg, hol tartanak a sportág elsajátításában. Sőt, gyermekek számára tárlatvezetést is tartanak a szervezők, és az érdeklődő fiatalok testközelből találkozhatnak a versenyzőkkel, nézhetik meg az autókat, motorokat.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.