A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.05.07, 12:43:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.07, 12:43:00

Cimkék:

 

Május első hétvégéje nem éppen a motorosoknak kedvezett időjárást tekintve. Pénteki napon rendezték a gyorsasági motoros Országos Bajnokság futamait a Hungaroringen, majd szombat vasárnap pedig a MAMI Kupa nyitófordulója zajlott a Kakucs ringen.
 
Mindemellett a csapat két fiatalja Németországba, az oscherslebeni központba látogatott az ADAC Mini Cup nyitó, közös edzésére.
A Tissot Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Yamaha Kupán a Chrobák Motorsport Egyesületből hat versenyző is harcba szállt a bajnoki pontokért zajló küzdelembe.

Szerencsére az időjárás előrejelzés kicsit tévedett a pénteki napra és esőmentesen lezajlott az egész nap.
Az SSP300-asok mezőnyében az idén nagypályára lépő Nagy Attila képviselte a csapatot. Attilának ez az év a folyamatos tanulásról, gyorsulásról szól. Második Hungaroringes motorozásán ismét sikerült neki 5 másodpercet faragnia az idejéből a nap végére, így helyezéstől függetlenül is szép teljesítmény. De ezt csak tetézi a tény, hogy mindez a negyedik helyre volt elég.
 
 
Az Open600 mezőnyében a Magyar Kupa értékelésben azonban négyen is érintettek voltak a csapatból. Közülük legeredményesebb ezen a hétvégén Pósa Balázs volt, hiszen megszerezte a győzelmet és a dobogó legfelső fokán vehette át a neki járó kupát.
 

Továbbá Kovács Zoltán az igen népes mezőnyből a 14. helyen ért célba, Kondorosi Árpád a 16., míg Treiber Lajos a 17. helyen végzett.
 
 
 
A literesek mezőnyében Turi Péter versenyzett és a versenyben a 17. helyet sikerült megszereznie.
 


A hétvége következő helyszíne a Kakucs ring, ahol az YT125 4T kategóriában Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás versenyzett. Itt már az időjárás előrejelzés sem tévedt és eső jellemezte a hétvége nagy részét. Szombaton délelőtt eső, majd nagyon lassan száradó pálya várta a versenyzőket. A javában esős időben zajló időmérők után Adél a hetedik, míg Barnabás a negyedik helyről várhatták a délutáni futam startját.
 

A versenyen az eső már nem esett, ám a pálya mindenhol vizes volt. A rajt után mindenki felvette a szerinte ideális tempót, Barnabás a negyedik helyen haladt, míg Adél szépen feljött az ötödik helyre. Az élboly rosszul mérte fel a pálya adottságait, ami azt eredményezte, hogy az élre sietők közül hárman is elestek. Így Barnabás állt az élre és Adél második helyen követte őt. Adél folyamatos felzárkózással az utolsó körben már Barnabás közelében volt. Barnabás a leintés előtt 5 kanyarral sajnos elcsúszott. Adél egy lekörözött versenyzővel bajlódott, miközben Bereczki felzárkózott és ezt kihasználva a vége előtt három kanyarral átvette a vezetést. Így végül Kolarovszki Adél első 125-ös versenyén a második lett, míg Barnabás sajnos nem tudta újra indítani a motorját az esés után.
 

Idei évben a robogó kategóriában is jelen van az egyesület, Aszalós Zoltán személyében, aki a nyitófordulóban a Sport géposztályban első helyet szerzett.
 

A vasárnapi napon még cudarabb körülmények fogadták a versenyzőket. A szabadedzések és az időmérők után a versenyigazgató versenyzésre alkalmatlannak nyilvánította a pályát, így a további program törlésre került.
 
A hétvége harmadik helyszíne a péntektől vasárnapig tartó edzőhétvége az oscherslebeni pályán zajlott. Kolarovszki Mórnak és Vincze Martinnak is jutott a hidegből, hiszen szombaton és vasárnap is 1-2 fokban kezdték meg a motorozást a nap elején. A hidegre fittyet hányva folyamatosan tanulták a számukra ismeretlen pályát. Martin vasárnapra megfutotta a kategóriája leggyorsabb körét, míg Mór első NSF-es szezonját kezdve a középmezőnybe verekedte magát a nívós nemzetközi mezőnyben.
 
Szűk két hét múlva 18-19-én kezdődik a Nemzetközi Kispályás Bajnokság is, aminek Szlovákia, pontosabban Felsőhosszúfalu ad otthont. Ott már a legkisebbek is rajthoz állnak és bízunk benne, hogy az időjárás is kegyesebb lesz.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.