A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.05.06, 08:54:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.06, 08:54:00

Cimkék:

A H-Moto Team fiatal motorversenyzője, Kakuszi Ádám számára is elkezdődött az idei szezon, ráadásul a 15 éves motoros a Supersport 300-ban azonnal a dobogó második fokára állhatott fel az országos bajnokság hungaroringi futamán. Csapattársa, az ezresek között címvédőként rajthoz álló Kovács Bálint nem tudta befejezni a saját versenyét.
 
 
Pénteken rendezték meg a hazai gyorsasági motoros bajnokság második fordulóját, melyen a H-Moto Team fiataljai is rajthoz álltak. Kakuszi Ádám ebben a szezonban a Supersport 300-as kategóriában versenyez egy vadonatúj Kawasaki Ninja 400-al. A premier jól sikerült Ádámnak, ugyanis az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, míg a futamon hibátlan versenyzéssel végül a második pozícióban intették le, azaz új Kawasakijával rögtön dobogóra állhatott.
 
 
„Sikerült hamar összeszoknom a motorommal, hiszen már az első szabadedzésen jobb köridőre voltam képes, mint a tavalyi KTM-mel. Folyamatosan gyorsultam, és a futamon képes voltam konstans köridőkre, ami az egyik fő célom volt ezen a versenyen. Elégedett vagyok a második helyemmel, de ha előrébb szeretnék lépni, akkor rengeteget kell még dolgoznom. Bízom abban, hogy amikor legközelebb pályára gurulok, sikerül továbblépnem ezekről az alapokról” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
 
 
Noha akár kettős dobogóról is beszámolhatnánk, sajnos az ezresek között címvédőként szereplő Kovács Bálint számára idő előtt véget ért a futam. A télen a katari bajnokságban többször dobogóra álló motoros ugyanis a második helyről rajtolva végig hatalmas csatát vívott riválisával a futamgyőzelemért, sőt, az utolsó kört az élről kezdhette meg, ám két kanyarral a leintés előtt bukott, így a biztos dobogó helyett pont nélkül távozott a Hungaroringről.
 
 
„Ez volt az első igazi tesztnapunk idén a Suzukival, ahol több beállítást is kipróbálhattunk. Sajnos az elmúlt hetekben keveset motoroztam, és bizony utólag kiderült, hiányoznak ezek a pályán töltött kilométerek. Mind a szabadedzéseken, mind pedig a kvalifikációs edzéseken a második időt értem el, azaz úgy tűnt, a versenyen megtörténhet. Fel is szívtam magam, és végig hatalmas harcban voltam a futamgyőzelemért. Az utolsó körnek az első helyen vághattam neki, de a nagy akarás végül az utolsó előtti kanyarban egy versenybalesetet eredményezett, ami miatt nem tudtam befejezni a futamot. Sajnálom, hogy így történt, de készülök tovább az előttem álló feladatokra” – értékelte saját teljesítményét a H-Moto Team 17 éves versenyzője.
 
 
fotó: Kőházy Tamás
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.