A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Ismét Magyargencs ad otthont az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Riverside Bajának

Zólyomi Andrea | 2019.05.03, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.03, 11:24:00

Cimkék:

Valamivel több, mint egy hét múlva – május 10-től 11-ig – elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. A nevezések alapján kijelenthető, hogy komoly nemzetközi mezőny áll majd rajthoz, és a verseny idén újra érinti az összes klasszikus Riverside-települést.
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Négy évvel ezelőtt ezzel a viadallal mutatkozott be Ausztriában a szakág, míg 2017-ben szintén tartogatott különlegességet a Riverside Baja, amikor a rallye bajnoksággal közösen rendezték meg, és több szakaszon a tereprallye versenyzők ugyanott száguldottak, mint az Iseum Rallye mezőnye. Tavaly már Magyargencsre költözött a viadal, és ismét sikerült történelmet írni, ugyanis a tereprallye-s mezőny mellett az endurósok is összecsaptak egymással. Már csak a múlt miatt sem szakít a hagyományokkal Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője, aki elárulta, most is érdemes lesz a nézőknek a helyszínen megtekinteni a nehéz terepen való száguldozást.
 
 
„Az idei, ötödik versenyen visszatérünk a régi verzióhoz és újra érintjük az összes klasszikus Riverside Baja települést. Ismét Magyargencs a központ, de a pénteki 16 kilométeres szelektív mindhárom alkalommal Kemeneshőgyészről rajtol. Szombaton minden rajt és minden cél Magyargencsen lesz majd, és Kemenesszentpéter, Pápoc, az idén 1000 éves Kemenesmagasi és Kemeneshőgyész is része a 70 km hosszú, nehéz és folyamatos ritmusváltásokkal tűzdelt szelektívnek, amelyet majd kétszer, az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyezően teljesít a mezőny. Bőven lesz versenyzőnk idén is, ami nagyon jó hír a sportágnak, sőt, kijelenthető, hogy a hatvan járműből álló mezőnyben legalább 5 ország képviselői ott lesznek, azaz ismét egy erős nemzetközi viadalt rendezhetünk meg” – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, bízik a jó időben, mert a tavalyi év csapadékos időjárása után még a napokban is 12 km útkarbantartást végeztek, és a mély és járhatatlanná vált gödröket kaviccsal töltötték fel. A verseny területe egyébként gazdag vadállományban, így az indulóknak erre is fokozottan figyelniük kell majd, igaz, a szarvasok és egyéb vadállatok eddig megbújtak, és Garamvölgyi Zoltán azt reméli, hogy a Riverside Baja ideje alatt sem lesz majd másként. A helyi művelődési ház ad otthont a versenyirányításnak és egy nagyon különleges hadtörténeti park és környéke lesz a szervizpark, míg a közönség számára a belépés díjtalan.
 
 
A szakember elárulta, versenyt követően – szombat este – a díjkiosztó a magyargencsi hadtörténeti park pincéjében egy közös vacsorával zárul, amiért külön köszönet jár régi támogatójuknak, Németh Sándornak, valamint az érintett települések polgármestereinek.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően igencsak szoros csaták várhatóak minden kategóriában. Külön kiemelném a tíz esélyes T1-est és a szintén tíz esélyes Extremebuggy csoportot” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.