A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.04.30, 12:03:00 | Utolsó módosítás: 2019.04.30, 12:03:00

Cimkék:

Az időjárás még közel sem nevezhető igazi motoros időnek hazánkban, azonban a bajnokságok és ennek megfelelően az edzések is elkezdődtek a motorsportban. A Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői az idei évben öt különböző bajnokságban mérettetik meg magukat. Április közepén a sort nyitotta a Magyarország Nyílt Nemzeti Bajnoksága a Pannónia ringen.
 

Ez a sorozat a nagypályás felnőtt bajnokság, ahova idén már a csapat fiataljai közül fellépett a 300-as kategóriába Nagy Attila. Idén kezdte meg az edzéseket a 390-es KTM motorjával és kóstolt bele a nagypályák rejtelmeibe. Az akadályokat zökkenőmentesen véve, lépésről lépésre haladva faragja köridejét az ismeretlen pályákon. Az április közepén megrendezett nyitó fordulón az időjárás eléggé borús arcát mutatta, ami a 7 fokos napközbeni maximum hőmérséklettel érződött is. Ez sajnos a nevezői létszámon is megmutatkozott, ám a leg elszántabbak jelen voltak. Attilának az SSP300-as mezőnyben sikerült a harmadik helyezést megszereznie, amivel dobogóra állhatott élete első nagypályás versenyén.

A Chrobák Motorsport Egyesülethez idén több felnőtt versenyző is csatlakozott, akik szintén hősiesen helyt álltak a Magyar Kupa versenyein.

A 600-asok mezőnyében Treiber Lajost a 8. helyen intette le a kockás zászló, míg Kondorosi Árpád sajnos nem tudta befejezni a futamot. Kovács Zoltán azonban a rajtpozícióján javítva a kilencedik helyen fejezte be a futamot.
Az ezresek mezőnyében Turi Péter a hetedik rajthelyről várta a startot, azonban egy technikai hiba miatt nem tudott elrajtolni, csak a mezőny után a boxutcából és végül a futamon az ötödik helyen intették le.

Nagy Attila elmúlt hétvégén ismét a Pannónia-Ringen járt, ahol a pályamotorozás.hu által szervezett rendezvényen ismét javított köridején és egy első helyezettnek járó kupával térhetett haza.
 
 
Április utolsó hétvégéje tartogatott még a csapatnak teendőt, hiszen péntek, szombat a kispályás Cseh bajnokság nyitó fordulóját rendezték Písek városában. Ebben a bajnokságban idén Czepó Donát tervezte megmérettetni magát a MiniGP Open kategóriában, ahol maximum 160 ccm-es motorok indulhatnak. Ám csütörtök délután Vincze Martin is kedvet kapott a versenyzéshez és a tervezett ADAC bajnoksága mellett edzés képpen útra keltek Csehország felé, hogy a Honda CRF 150-es motorjával egy jót versenyezzen a Minimotard kategóriában.
 

Donát sajnos indulás előtt két nappal hatalmasat esett, mikor is 115 km/h-s tempónál egy technikai hiba miatt megszorult a hátsó kereke motorjának. Szerencsére Donát kisebb izomfájdalmakkal és fejfájással megúszta, de ez meglátszódott a hétvégi teljesítményén, amellett, hogy a 150 ccm-es versenymotorja helyett a 125 ccm-es motorjával kellett rajthoz állnia az övénél erősebb gépek ellen. Donátnak mindkét futamon a 12. helyezést sikerült megszereznie.
 
 
Martin az edzésnek szánt hétvégéjén toronymagasan nyerte a kategóriáját. A 150-es motorját ugyan csak edzés céljából használja, ennek ellenére mindkét futamban több mint 30 másodpercet adott a második helyezettnek, amivel kellőképpen hangolódott a következő hétvégéjére az ADAC bajnokságra.
 
 
Május első hétvégéjén Vincze Martin és Kolarovszki Mór az Oscherslebenben található pályára látogat, ahol az ADAC Minicup nyitó közös edzés hétvégéjét rendezik. A nívós nemzetközi mezőny idei első erőfelmérője lesz a három hét múlva kezdődő bajnokság előtt.

Ezen a hétvégén, illetve pénteken Nagy Attila pedig ismét rajthoz áll, mégpedig a Hungaroringen a Magyar Bajnokság második fordulójában.

A hétvége harmadik helyszíne a csapat életében a Kakucs-ring lesz, ahol a MAMI Kupa első fordulóját rendezik. Ebben a bajnokságban tervezetten Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás, Czepó Donát és Várkonyi Tamás méretteti meg magát.
 


A két hazai helyszínen rendezett versenyek látogatása díjmentes, így aki szeretne szurkolni, vagy csak jó versenyeket nézni, az bátran látogasson ki pénteken a Hungaroringre, vagy szombat vasárnap a Kakucs-ringre
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.