A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.04.26, 08:40:00 | Utolsó módosítás: 2019.04.26, 08:40:00

Cimkék:

Kecskés Bence, - vagy Benza, ahogy Olaszországban hívják - egy számára még teljesen ismeretlen pályán fog versenyezni a hétvégén. Ezt valószínűleg cseppet sem bánja a fiatal motoros, hiszen a mugellói aszfaltcsíkon versenyezni a komoly kihívás és felelősség mellett óriási dicsőség is.
 
A PreMoto3-as bajnokság második fordulóját rendezik a legendás pályán, ahová Bence mindenféle előzetes gyakorlati tapasztalat nélkül érkezik. Az RXP - Simoncelli Team tinije nem igazán így képzelte, tervben volt még egy verseny előtti teszt - ezt azonban szervezési probléma miatt törölték.
 
 
Így a fiatal tehetségnek nem maradt más lehetősége, mint szimulátor szoftverek és belső kamerás felvételek segítségével keresni a képzeletbeli ritmust. Édesanyja elmondása szerint emellett igyekeztek minél több olyan személlyel felvenni a kapcsolatot, akik gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek a technikás betonkígyóról.
 
„A lehetőségekhez képest jól felkészültünk, de természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a virtuális tér és a valóság nagyban különbözik egymástól. Annak ellenére, hogy még nem mentem ezen a pályán, nagyon kedvelem, és izgatottan várom, milyen érzés lesz rá felgurulni. Fizikailag rendesen odatettem magam, sok állóképességet karbantartó és erősítő gyakorlatot végeztem. Erre azért volt szükség, mert a verseny idejére nagyon jó időt mondanak, és a forróság plusz extra kihívást tartogathat.” - ecsetelte érzéseit Kecskés Bence, akinek az előzetes időterv alapján mindössze húsz perc áll majd rendelkezésére, hogy a kvalifikáció előtt ismerkedjen a pályával.
 
 
A magyar fiú nagyon jól indította a bajnokságot, a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként egyből képes volt a top 10 tempóját motorozni, és pontot is rabolt - titkon reméljük, ez most sem lesz másként. A CIV PreMoto3-as bajnokság mugellói fordulóját a linken lehet figyelemmel kísérni.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt RXP – Sic58 Magyarország
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.