A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.04.17, 11:09:00 | Utolsó módosítás: 2019.04.17, 11:09:00

Cimkék:

Az olasz JK Racing csapatban a teljes Európa Bajnoki sorozatban résztvevő Kovács Ádám Zsolt ahogy Esztergomban is láthattuk, egyre jobb formában van. Az Európa Bajnoki fordulókban egyre jobb pontszerző helyeken végzett és most hétvégén végre ismét dobogón láthattuk Európa egyik legnívósabb, VB-s versenyzőket felvonultató nemzeti bajnokságán a Dutch Masters of Motocross első fordulóján a hollandiai Ossban.
 
 
Szombaton nyílt kvalifikációt tartottak, amely után a legjobb 50 versenyző lehetőséget kapott a vasárnapi kvalifikációra. Itt Ádám a csoportjából legjobb idővel kvalifikált a vasárnapi versenynapra. A vasárnapi kvalifikáción a második legjobb időt futotta, így másodikként választhatott rajthelyet a futamokra. Itt az Európa Bajnoksághoz hasonlóan vasrácsról rajtolnak, így minden versenyző egyenlő esélyekkel indul.
 
 
Az első futamban Ádám rajtja elég jól sikerült, másodikként fordult a rajtkanyarban. Egészen három körig az elsővel egyenlő köridőket motorozott. A negyedik kör elején az egyik kanyarban nagy tempóval bedőlt, így a futamot a 9. helyen tudta tovább folytatni, innen zárkózott fel.
 
 
Az első futamban a 3. hely lett az Övé. A második futamban a rajtgép nem csapódott le, ezért eltolt zászlós rajttal indították a futamot. Öt másodpercnél a mezőny fele beleugrott a zászlóba, így Ádám kb. a mezőny közepén tudott eljönni. Az első kör végén már a második helyen motorozott. Pár kör után piros zászlóval leintették a futamot ismeretlen okok miatt, ezért a versenyt az első futam eredménye alapján értékelték. Így Ádám a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.