A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.04.09, 09:02:00 | Utolsó módosítás: 2019.04.09, 09:02:00

Cimkék:

A Sport&Events Academy 13 éves tehetségének, Görbe Somának kemény kihívásokkal kellett megküzdenie a European Talent Cup első fordulóján Estorilban. 60 pilóta nevezett be a teljes szezonra az ETC bajnokságba, amely nem csak Európa legkeményebb utánpótlás megmérettetése, de a későbbi MotoGP pilóták is rendszerint itt kezdik pályafutásukat. Az A és B csoportra bontott időmérőn, 38 versenyző kvalifikálhatta magát a vasárnapi két versenyre, és idén bevezették az ETC Series 2 versenyt is, ahol a kvalifikációról lemaradt versenyzők szerepelhettek. Elképesztően szoros mezőnyben, egymáshoz nagyon közeli köridőket mentek a versenyzők, és a változatos, néha jégesős időjárás sem könnyitette meg senki dolgát. Görbe Soma végül a Series 2-ben a 9.helyről rajtolva az 5-ik pozíciót szerezte meg, ami egy ilyen kemény mezőnyben abszolút pozitív teljesítménynek számít.
 
 
 „Szerdán érkeztünk Estorilba és rendeztük be a boxot. A csütörtöki szabadedzéseken nem teljesítettem olyan jól, viszont legalább konstans köröket tudtam menni, aztán pénteken leszakadt az ég, esős edzések voltak, amiket nagyon szeretek, jól is mentem, de aztán a szombati szabadedzések nem sikerültek olyan fényesen. A két csoport különböző időjárási körülményekben ment, a másik csoportnak már felszáradt a pálya mire jöttek, ezért ők jóval gyorsabb köridőket mentek. Sajnos nem volt lendületem, a csapatfőnökömmel konzultálva megpróbáltam 1 mp-et gyorsulni, és azokat a köröket tartani. Ez sajnos nem volt elég jó idő, ezért az ETC Series 2-ban indultam el vasárnap. Itt is 17 pilóta csatázott, a 9. Helyről az 5. helyen végeztem.”- összegzett Soma.
 
 
„Tanulságos volt  a hétvége mind Soma, mind számomra, hiszen ide érkezve szembesültünk vele, hogy már tavaly is rendkívül magas volt a színvonal, de idén még annál is több gyors pilóta nevezett be, akik képességeikben nagyon hasonlóak. Nagy különbség, hogy míg a spanyolok a teljes holtszezonban motoroznak, mi csupán néhány pár napos edzőtáborra tudtunk kijönni a szezonnyitó előtt. Somára büszke vagyok, mert sokat tanult ezen a hétvégén, fejlődött a stresszkezelési készsége és megtanulta belátni, hogy bizonyos szituációkban másképp kell megközelíteni a versenyt és a kihívásokat. A ETC series 2 versenyen már olyan köridőket motorozott, amivel akár a rendes versenyre is kvalifikálhatta volna magát, így biztos vagyok benne, hogy Valenciában mindezt nagyon jól fogja tudni kamatoztatni.”-mondta Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója.
 
 
José Manuel Ruiz Gómez csapatfőnök, aki az argentin MotoGP futamon a dobogó legfelső fokára állhatott Moto3-as versenyzőjével, összegezte Soma teljesítményét:
 
„Soma szempontjából pozitív és nagyon tanulságos hétvégét zárhatunk. Nem kvalifikálta magát csak a Series 2 sorozatban, de én örültem ennek, mert elkezdte megérteni, hogy mennyire erős ez a bajnokság, milyen szinten áll ő jelen pillanatban és milyen szintű kemény munka szükséges ahhoz, hogy felzárkózzon azokhoz a spanyol gyerekekhez, akik itt versenyeznek. Megértette hogyan kell dolgoznia és tetszett a hozzáállása. A tegnapi versenyen nagyon jó volt a ritmusa és a versenytempója, ezért elégedett vagyok a teljesítményével. Ügyesen alkalmazkodott a vizes és félszáraz körülményekhez. Most hazatérve kemény edzés vár rá, de véleményem szerint tudja már, hogy hogyan kell készülnie Valanciára. Örülök neki, hogy a tegnapi versenyen jól teljesített és pozitívan változott a stílusa a tavalyi szezonhoz képest.”
 
 
Soma versenye április 11-én, csütörtökön, a Spíler1 TV műsorán lesz látható 18:30-tól Stefano Favaro és Czollner Gyula kommentálásában!
 
Forrás: Faster Promotion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.