A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.04.01, 12:38:00 | Utolsó módosítás: 2019.04.01, 12:38:00

Cimkék:

Az összetett negyedik helyén zárta Kovács Bálint a Katari Nemzetközi Bajnokság 2018/19-es idényét. A H-Moto Team 17 éves motorosa a szezonzáró hétvége első futamán újra, az idei idényben immár harmadszor is felállhatott a dobogóra, míg a második futamon a negyedik helyen végzett. A fiatal versenyző innentől kezdve már az európai szezonjára koncentrál.
 
Az ötödik versenyhétvégével fejeződött be a 2018/2019-es Katari Nemzetközi Bajnokság, ahol a Superstock 600-asok mezőnyében teljesített teljes szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa azzal a céllal szállt Kawasakija nyergébe, hogy megpróbálja elérni, hogy a 30 pontos hátránya ellenére felkapaszkodjon a dobogóra az összetett pontversenyben. Bálint mindent megtett ennek érdekében, hiszen a szabadedzések alatt megfutotta eddigi legjobb köridejét, ám az időmérőn egy bosszantó hiba miatt nem tudta kihozni magából a legjobbat, és ennek következtében a negyedik helyről rajtolhatott el a Katari Nemzetközi Bajnokság szezonzáró futamain. Az első futamon remekelt, hiszen – immár harmadszor ebben a szezonban – ismét dobogóra állhatott, míg a második futamon megtartotta a rajthelyét, így idén már hetedik alkalommal intették le a negyedik pozícióban. Ezzel 29 pontot szerzett a H-Moto Team motorosa, amivel végül a negyedik helyen végzett az összetettben, ami jelentős előrelépés a tavalyi hatodik helye után.
 
 
„Kifejezetten jól éreztem magam a motoron a szabadedzéseken, és jó előjel volt a továbbiakra, hogy sikerült az eddigi legjobb köridőmet megjavítanom. Az időmérőn a negyedik rajthelyet szereztem meg, mivel egy bosszantó hibát követően nem tudtam teljesen kihozni magamból a maximumot. Az első futamon a leintés előtti körökben utolértem az előttem haladót, akit aztán az utolsó kanyarban kifékeztem, így ebben a szezonban már harmadszor állhattam fel a dobogóra. A második verseny sokkal simább volt, a rajt utáni kisebb csatáktól eltekintve nyugodtan motoroztam végig, és ezúttal a negyedik helyen zártam. Az itteni szereplésem jó alapot ad az európai versenyekhez, nagyon köszönöm, hogy immár másodszor vehettem részt a katari sorozatban” – mondta Kovács Bálint.
 
 
Mindenesetre nemcsak a csapat, hanem a bajnokság főszervezője, Khalid Al Remaihi is kifejezetten elégedett volt a 17 éves motoros teljesítményével.
 
„Bálint végig nagyon komoly teljesítményt nyújtott, ami ilyen fiatalon igazán tiszteletet érdemel. Már a második szezont teljesítette ebben a bajnokságban, és örömmel láttam, hogy mennyit fejlődött az előző szezonhoz képest. Ő egyben a mi nagykövetünk is, rajta keresztül szeretnénk elérni, hogy más európai motoros is eljöjjön hozzánk versenyezni” – jelentette ki a Losail Circuit és Sport Klub elnöke.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság végeredménye
 
1. Saeed Al Sulaiti 214 pont, 2. Abdulla Al Qubaisi 214 pont, 3. Mashel Al Naimi 173 pont, 4. Kovács Bálint 139 pont
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.