A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 12., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.02.26, 12:36:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.26, 12:36:00

Cimkék:

A  spanyolországi Cartagena adta a helyszínt a Bester Capital Dubai Junior Team 2019-es bemutatkozó prezentációjának. Az eseményen több mint 250-en jelentek meg, köztük szponzorok, versenyzők, csapat-és családtagok, valamint a sajtó képviselői.
Idén az esemény magyar szempontból is nagyon különleges volt, hiszen Görbe Soma, a Sport&Events Academy 13 éves tehetsége is csatlakozott a tapasztalt European Talent Cup gárdájához. Soma idén Fermin Aldeguer és Filippo Palazzi társaságában fog szerepelni Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában.
 
 
Somán kívül a Sport&Events Academy másik két pilótája, Rossi Moor és Farkas Kevin is a Bester Capital Dubai színeiben fog versenyezni a CIV Ohvale GP- 0 Olasz Bajnokságban.
 
 
José Manuel Ruiz Gómez, alias Josette, a Bester Capital Dubai technikai igazgatója örömmel jelentette be a magyarok csatlakozását:
„Nagyon jól sikerült a bemutatkozó prezentáció, láttuk, hogy idén igazán erős csapatunk lesz az ETC-ben, hiszen mindenkiben hatalmas a potenciál. Fontos tudni, hogy én vagyok a felelős a MotoGP-ben szereplő Moto3-as Bester Capital Dubai csapatért is, így a fiatalok szeme előtt folyamatosan ott lebeg a cél, hogyha jól teljesítenek egyenes utat kapnak a Moto3-ba. Ez mindenképpen egy plusz motiváció.
A prezentációt követően itt maradtunk még néhány napot tesztelni. Elégedett vagyok, mert látszott Somán a fejlődés a legutóbbi edzőtáborhoz képest, persze van még min dolgozni, de sok benne a potenciál. Rossit és Kevint is volt szerencsém megismerni és látni hogyan motoroznak. Kevinnek kevesebb tapasztalata van, de annál elszántabb, Rossi pedig óriási tehetség ez már most látszik. Remek lesz a jövőben szorosabban is velük együtt dolgozni.”
 
 
 
Stefano Favaro, az Academy alapítója is jelen volt az eseményen:
„Nagyon jó volt látni Somát a színpadon ilyen profi, VB csapathoz méltó körülmények között. Nagyszerű lehetőséget kaptunk Josettétől, amiből az Academy összes versenyzője fog tudni profitálni. A bemutatót követő napokban megkezdődött a motorozás. Soma, Fermin és Filippo az ETC pre moto3-as versenymotorjukkal edzettek, Rossi és Kevin pedig az újonnan megérkezett Ohvale 190 cc gépekkel. Rossi télen már kipróbálta ezt a motort, Kevin számára egyenlőre minden új volt, viszont jó volt látni, hogy a két fiatal mennyire segíti egymást, igazi csapattársakként dolgoztak a pályán. Josette kollegája Suzanna is a segítségünkre volt, aki Jorge Lorenzo apukájának az iskolájában szerezte meg a szakmai tapasztalatát és lelkesen segítette a fiúk munkáját, elégedett volt a teljesítményükkel.”
 
 
A CEV Repsol European Talent Cup és a CIV Ohvale bajnokságok egyaránt áprilisban kezdődnek majd, előtte pedig márciusban még egy 3 napos edzőtábor vár Spanyolországban  a srácokra!
 
 
Forrás: Faster Promotion
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.