A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.02.25, 10:24:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.25, 10:24:00

Cimkék:

Eddigi legjobb eredményét érte el a PTR Honda versenyzője Sebestyén Péter. A mezőny egyetlen magyar pilótája a 13. helyről startolva magabiztosan kezdte a szezont és a Hondás résztvevők közül a legjobbnak bizonyult.

 

 
„Örülök az eredménynek, hiszen ez az eddigi legjobb VB helyezésem. A futam előtt úgy gondoltam a versenytempóm jobb lesz, de kicsit kisodródtam a külső ívre a rajt utáni első kanyarban és ezzel értékes időt vesztettem. A kerékcserés box megállás jól sikerült, a csapat tökéletesen dolgozott. Utána légüres térben motoroztam, hasonló tempóban mint az előttem lévő boly, de már túl sok volt közöttünk a különbség így nem tudtam őket behozni és csak arra koncentráltam hogy stabilan befejezzem a versenyt. Örülök az eredménynek, de még tudunk javulni sok mindenben ezért nagyon várom a következő futamot Thaiföldön és remélem ott még jobbak leszünk”- nyilatkozta a Sport&Events Academy versenyzője.
 
 
A PTR Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is elégedett volt Peti szezonkezdő teljesítményével:
„Pozitív eredmény Péter 8. helyezése a szezon első futamán. Tudjuk miben kell fejlődnünk és a csapat remek munkát végzett a versenyen. Biztos voltam benn, hogy a kerékcsere előnyt jelent majd számunkra és ez be is igazolódott, hiszen a csapat minden tagja hiba hiba nélkül végezte el a feladatot. A hétvégén tapasztaltakból tudunk építkezni és szeretnénk egyre jobban a TOP 5 felé közelíteni. Remek csapatmunka volt mindenki részéről és várjuk a thaiföldi megmérettetéseket!!!”
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója , közel 10 éve dolgozik Peti menedzsereként:
 
„Amikor ilyen nagyszerű versenyre és magyar teljesítményre kelek fel az éjszaka közepén nem sok mindent tudok hozzáfűzni. Nagyon örülök Peti eredményének. Az egész versenyhétvégén és a teszteken is nagyon keményen és stabilan dolgozott a csapattal. Jó volt a ritmusa, ezt a versenyen is megtartotta. A 8. helyezés a legjobb magyar helyezés az utóbbi években, a Supersport-világbajnokságon. Ő volt a legjobb Hondás, 6 Yamaha és 1 Kawasaki mögött.Az első verseny mindig különleges,  főleg ezen a pályán és ahogy Petivel beszéltem azt mondta az itt tapasztaltak során még többet ki tudnak hozni a motorból . Folytatódik a munka és továbbra is a TOP 10 és TOP5 közötti eredmény lesz a kitűzött célunk. Biztos vagyok benne, hogy Peti versenyről versenyre egyre jobban fog fejlődni és közelebb kerülni az élmezőnyhöz.”
 
 
A Supersport-világbajnokság 3 hét múlva folytatódik, március 15-én a thaiföldi futamon!
 
 
 
forrás: Faster Promotion
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.