A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 12., péntek
Hírek

Megérkezett a Superbike és Supersport mezőnye Philip Island híresen trükkös pályájára

Zólyomi Andrea | 2019.02.21, 11:15:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.21, 11:15:00

Cimkék:

 

Sebestyén Peti tavaly 5 versenyt teljesített a PTR Honda csapatával, bezsebelve eddigi pályafutása legjobb,TOP10-es helyezését, idén pedig teljes VB szezont megy a csapattal.
 
 
Mint minden évben, az ausztrál futam előtt a mezőny már hamarabb megérkezik, hiszen hétfőn, kedden tartják a hivatalos évindító teszteket.
 
Sebestyén Peti Katar óta először ült a CBR600-as motorján, ennek ellenére nagyon stabil eredményekkel kezdte a teszteket.
Elmondása szerint, minden pozitívan alakul:
 
„Egész holt szezon alatt a motor fejlesztésén dolgozott a csapatom és úgy tűnik jól sikerültek az újítások. A motorunk szerintem idén közelebb lesz a Yamahák teljesítményéhez, a Kawasakival pedig szerintem nagyjából egy szinten vagyunk. Fontos volt, hogy nagyon sok kört megtegyek a pályán, és sok beállítást kipróbáljunk, hogy releváns feedback-et tudjak adni a motorról. Azt hiszem ez sikerült és a 14. és 10. pozíció  közötti időket is viszonylag könnyedén kimotoroztam, bőven van még benne. Új  mérnököm Andy fantasztikus munkát végez, már az első perctől kiderült nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni.  A tesztek alapján megtaláltuk az ideális versenybeállításokat, így nagy reményekkel vágunk neki az első éles versenyhétvégének. Nagyon várom a versenyt, szeretnék minél jobban kvalifikálni és kihozni a maximumot  magamból és a Hondából is.
 
 
 
Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke így értékelte Peti teljesítményét:
 
„Határozottan kijelenthetem, hogy a tavalyihoz képest egy jobb motort fejlesztettünk a holt szezon alatt, most már a versenyzőinken múlik, hogy kihozzák a motorból azt, amire képes.
Örülök neki, hogy sikerült Péterrel idénre is megegyezni, hiszen nagyon jó munkát végeztünk együtt 2018 második felében.
Sajnos nem tudtunk már vele Portimaoban tesztelni, ezért ez volt az első alkalom hogy Katar óta a motorunkon ült. Jól dolgozott a két napos teszt alatt rengeteg dolgot kipróbáltunk és a verseny tempója is nagyon bíztató. Ezen a pályán nagyon sok terhelést kapnak a gumik, de a tesztek alatt úgy tűnt mindkét fajta hátsó gumi jól bírja a hosszú távú, extrém körülményeket, ami jó pozícióba tesz minket a vasárnapi gumiválasztást illetően. Nagyon örültünk, mikor Péter belépett az 1.34-es köridőt teljesítő bolyba, ebből látszik, hogy megvan benne a potenciál, hogy a versenyen a 6. és 10. pozició közötti eredményt érjen el. Fontos lesz az 1 körös tempó a Superpole-ban, hogy minél jobb helyre kvalifikálja magát, ahonnan már képes lesz előre törekedni.”
 
 
A Supersport Világbajnokság pénteken veszi kezdetét, itthoni idő szerint éjszaka lesznek a szabadedzések, szombaton a kvalifikáció, vasárnap pedig a verseny.
 
 
Peti versenyeit csúsztatott élőben a SpílerTV közvetíti majd:
Február 23., Szombat WSSP Supersport 9.30
Február 24., Vasárnap: WSSP futam 10.05
 
 
Forrás:
 
Faster Promotion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.