A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 12., péntek
Hírek

Hamarosan kezdetét veszi a Supersport Világbajnokság, ahol egyetlen magyar versenyző képviseli Magyarországot Sebestyén Peti személyében

Zólyomi Andrea | 2019.02.11, 09:22:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.11, 09:22:00

Cimkék:

Bár a Supersport kevésbé elterjedt, mint a MotoGP kategóriái, azonban így is az egyik legkeményebb bajnokság a nemzetközi porondon. Sok pilóta érkezik a GP kategóriáiból, többek között azért, mert  technikailag nyitottabbak a lehetőségek, a mezőny pedig nagyon szoros.
Bár idén erősek lesznek a Yamaha és Kawasaki motorok, a Honda csapatokat sem kell alábecsülni, így Sebestyén Peti is szeretne majd folyamatos pontszerző helyeken végezni a PTR Hondával és minél többször a TOP10-be kerülni.
 
 
Köztudott, hogy bár a bajnokságoknak októberben vége, a versenyzők szinte az utolsó futam leintésével azonnal megkezdik a következő évi felkészülést, a teszteket, az alapozást, hogy minél jobb formában kezdhessék az új szezont.
Magyarországon a téli időszakban kevesebb lehetőség van motorozni, ezért Sebestyén Peti és edzője Ormai Patrik egy különleges, személyre és sportágra szabott programot alkalmaznak a Sprinday Helth Club falain belül.
 
 
Ormai Patrik, Peti erőnléti edzője röviden összefoglalta a felkészülés fázisait:
 
„A felkészülést három szakaszra bontottuk. Az első az alapozás volt, ami most nálunk az ízületi mozgás terjedelmének, illetve az aszimmetriának a helyrehozását és alapvető erőgyakorlatokat jelentett. A második körben elindultunk felfelé a dinamikusság és robbanékonyság fejlesztésében a harmadik fázis pedig az abszolút élesítésről szólt.”
 
 
Sebestyén Peti nemrégiben tért vissza egy spanyolországi edzőtáborból. Az ott tapasztaltak bebizonyították számára, hogy szükség van minél komplexebb felkészülésre:
 
„Mindig is a misszióm volt, hogy rámutassak, mennyire szerteágazóak az edzéseim és, hogy szükség van egy ilyen programra ahhoz, hogy felvegyem a versenyt az élvonallal. Legutóbbi spanyolországi edzőtáborom során is bebizonyosodott, hogy mekkora szerepet kap a spanyoloknál a holt szezon és nekünk be kell hoznunk ezt a lemaradást valamilyen formában.
Sajnos jelenleg annyit nem tudok motoron ülni, mint amennyi a legjobb lenne, de próbáljuk edzőtermes, Fit4Race és más edzésekkel elérni a hasonló formát. Nincs egyszerű dolgom, mert pont egy nagyon különleges pálya az első állomás, az ausztrál Phillip Island, de jól sikerült a felkészülésem és úgy érzem remek formában vagyok. Most már közeledik a szezon, ezért kicsit visszaveszünk az edzésekből és több időt próbálok szentelni a pihenésnek is.”
 
 
 
A Supersport Világbajnokság ausztrál tesztjei február 18-19 – én lesznek, február 22-től pedig hivatalosan is elindul a szezon! A Supersport Phillip Island-i versenyét és Peti teljesítményét a SpílerTV-én lehet majd nyomon követni!
 
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.