A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.01.31, 10:12:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.03, 20:55:00

Cimkék:

Sikeresen zárta története első évét a 2018-ban alakult Forty Racing. A csapatvezető, Györfi Alen vezetésével idén már a második szezonjukat kezdik el azok a fiatal versenyzők – Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi –, akik a különböző nemzetközi és hazai utánpótlás bajnokságokban öregbítik majd a magyar motorsport hírét. A korábbi Európa-bajnok úgy véli, a tehetséges ifjak mind a spanyol, mind pedig az olasz bajnokságban megállják majd a helyüket.
 
 
Alaposan belehúzott az idei felkészülésbe a tavaly alakult Forty Racing csapata, ugyanis a fiatal tehetségek a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen irányításával éppen Spanyolországban edzőtáboroznak. A csapat összetétele némileg módosult, mindössze három fiatal maradt, Varga Tibi és a Kecskés-fivérek, Bence és Tomi. A kemény edzésekre szüksége is van a fiataloknak illetve a csapatfőnöküknek, hiszen nem akármilyen szezon vár rájuk. Mind Alen, mind pedig a gyerekek néhány hazai bajnoki futamon is rajthoz állnak, míg Kovács Zoli a spanyol utánpótlás bajnokságban, míg a két Kecskés-fiú az olasz utánpótlás bajnokságban áll majd rajthoz.
 
Varga Tibi versenyző (Moto5 kategória):A tavalyi esztendőben már megismertem mind a kinti pályákat, mind pedig a motoromat, így idén már merészebb álmokat szövögethetek. Szeretnék valamennyi spanyol futamon a legjobb tízben végezni, sőt, a dobogóra is felállnék. Mindeközben már próbálgatni fogom az új pre moto4 motoromat, amivel minél többet szeretnék nagypályán edzeni. Izgatottan várom a szezont, és a sikeres szereplésért mindent megteszek.”
 
 
Kecskés Bence versenyző (Premoto3 kategória): „Sajnos már a szezonkezdet sem indult számomra túl jól, ugyanis még decemberben, Bariban egy edzésen kézközépcsont-törést szenvedtem. Ez hátráltatott az eddigi felkészülésemben, ám mostantól kemény fizikai és mentális felkészülésen veszek részt, amivel szeretném a lemaradásomat pótolni. A Premoto3 kategória nagy kihívás lesz a számomra, és mivel most megyek először itt, a futamokon és az összesítésben is szeretnék a középmezőnyben végezni, természetesen minél előkelőbb helyen.”
 
 
Kecskés Tomi versenyző (Minimoto kategória): „Nagyon boldog vagyok, hogy a testvéremmel együtt, egy csapatban versenyezhetek az olasz bajnokságban. Nekem még a körülményeket is szoknom kell majd, amit megkönnyít, hogy mindig is az egyik kedvencem volt a Minimoto. Nagyon várom a szezonkezdetet, és az a célom, hogy idén sokat fejlődve az összetettben a középmezőnybe végezzek.”
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy összeállt a csapat, hiszen második évünkben már nagy tervekkel vágunk neki a 2019-es szezonnak. Büszke vagyok a fiatalokra, akik már tavaly is szépen helyt álltak a különböző bajnokságokban, és úgy érzem, idén akár kiugró eredményeket is elérhetünk. Tibike nagyon motivált, bizonyítani akar a spanyol Cuna de Campeones bajnokságban, ahol akár dobogóra is felállhat a képességei alapján. Bence es Tomi előtt is hatalmas lehetőségek vannak, hiszen olyan csapattal dolgozunk együtt Olaszországban, akiknek a segítségével egy nagyon komoly bajnokságban versenyezhetnek. A mostani edzőtáborral a lehető legjobb alapot szeretnénk a fiatalok számára biztosítani, hogy a szezonkezdetre a legjobb formába lendüljenek.
 
 
fotó: Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.