A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.12.10, 11:43:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.10, 11:43:00

Cimkék:

Hazánkban a gyorsasági motorsport eléggé szezonális sport, mivel 15 Celsius fok azért szükséges a biztonságos és komfortos motorozáshoz. Ez viszont október végével, vagy jó esetben november közepével sajnos elköszön hazánktól, így más kiegészítő sport után kell nézni a motorosainknak. Viszont, ha valaki sikeresen teljesítette a szezont, akkor számolnia kell azzal, hogy a bajnokság díjátadóján még illik reszt venni.
 
Így történt ez a Chrobák Motorsport Egyesület fiataljaival is, hiszen ebben az esztendőben a nemzetközi utánpótlás bajnokságban három különböző kategóriában is bajnokot ünnepelhetett a csapat Kolarovszki Mór, Vincze Martin és Nagy Attila személyében.
 
 
A szlovák szövetség hagyományosan minden évben megrendezi a saját nemzeti Bajnokok estjének nevezett gáláját. Ezen a rendezvényen az összes motorsport területén versenyző szlovák bajnokságot megnyerő versenyzőt díjazzák egy ünnepélyes díjátadó keretében. A nemzetközi utánpótlás bajnokság egyben magába foglalja a szlovák bajnokságot is, így a mi a fiataljaink közül is meghívást kapott a három bajnokunk.
 
Kolarovszki Mór #81 a Yamaha PW50-es bajnokságban diadalmaskodott a 2018-as szezonban, amivel megalapozta a jövő évi kategória váltását, ami a MiniGP Stock kategóriába való fellépést fogja jelenteni. Ebben a kategóriában öt sebességes 100 ccm-es négyütemű Honda motorokkal versenyeznek a versenyzők, amivel Mór már az idei év végén kezdte is a barátkozást. Mór az gálán büszkén vette át a neki járó bajnoki trófeát.
 
 
Vincze Martin #10 a 2018-as szezonban a már említett MiniGP Stock kategóriában mindent vitt, így ezt a díjat is nagy örömmel emelte a magasba. Martin megnyerte a nemzetközi utánpótlás bajnokságot, ami egyben a szlovák bajnokság is, így ezért kapta a meghívót erre az eseményre. Emellett Martin ezt a bajnokságot kiegészítette a cseh bajnokság futamaival is, amit szintén megnyert, így két héttel ezelőtt neki már jelenése volt Prágában a cseh bajnokok díjátadóján. Mindezt év közben megfűszerezte az Európa Bajnokságon való indulással Olaszországban. Sok nagyon jó versenyző között ott is sikerült győznie, így Martin az idei év Európa bajnoka ebben a kategóriában. Jövőre a nagyon erős német ADAC bajnokságban fog versenyezni ugyanezzel a motorral.
 
Nagy Attila #66 idei évben a legerősebb kategóriában indult, ami az utánpótlás bajnokságban elérhető volt. 190 ccm-es motorjával a MiniGP Open mezőnyében villogtatta tudását, amit az eredmények igazoltak is. Nem véletlen a gálára szóló meghívása, hiszen Attila a kategória bajnoka 2018-ban. Nagy boldogsággal vette át a neki járó díjat és lélekben ezzel elköszönt a kispályás versenyzéstől. Jövőre ismét kategória váltás következik Attila életében, immár egy RC 390-es KTM-el kell megbirkóznia és ezzel a nagypályák meghódítása is célba van véve.
 
 
Chrobák János: Kellemes teher ez számomra, hogy a szezonon kívül több díjátadóra is hivatalos vagyok a versenyzőim révén. Ez egyben azt jelenti számomra, hogy nem volt felesleges a nyáron eltöltött idő a pályákon, vagy pályák szélén, tehát jól dolgoztunk. Megerősít abban, hogy folytassuk, amit elkezdtünk és mindemellett nagy öröm számomra, hogy boldogok a gyerekek egy olyan dologtól, amihez azért van némi közöm. Jövő év elején lesz még egy díjátadó, ahol már nem csak a bajnokokat jutalmazzák, hanem az egész bajnokság első három helyezettjeit, itt még nagyobb létszámmal leszünk jelen.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.