A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

A H-Moto Team 17 éves versenyzője 29 pontot gyűjtött a Katari Nemzetközi Bajnokság első fordulójában

Zólyomi Andrea | 2018.12.10, 10:27:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.10, 10:27:00

Cimkék:

Rögtön az első futamon megmutatta Kovács Bálint, hogy nem véletlenül kapott ismét lehetőséget a Losail Ázsiai Bajnokságban. A H-Moto Team fiatal motorosa a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának első futama után máris felállhatott a dobogóra – a harmadik helyen intették le –, míg a második versenyen negyedikként zárt, ahol ráadásul megfutotta eddigi legjobb köridejét is, azaz alaposan feljavult a teljesítménye az előző heti tesztek eredményeihez képest. Pihenésre ugyanakkor nincs idő, hiszen ezen a hétvégén újfent két futamot rendeznek Dohában.
 
 
Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak. A Katarban rendezendő bajnoki sorozaton Kis Viktóriát követően – aki 2015-ben bajnoki címet szerzett a hatszázas férfimezőnyben – immár másodszor vesz részt Kovács Bálint. A Superstock 600-ban induló 17 éves motoros – aki tavaly újoncként kétszer is pódiumra állhatott – alaposan bekezdett a szezonnyitó hétvégén, ugyanis előbb az időmérőn megszerezte a negyedik rajtpozíciót, majd az első futamon azonnal remekelt miután a harmadik helyen intették le, és így rögtön felállhatott a dobogóra. A második versenyen sem hiányzott sok ehhez, ám ezúttal negyedikként zárt a Kawasaki nyergében, azonban négy tizeddel megjavította eddigi legjobb idejét, amit még a tavalyi szezon során futott Dohában. A folytatás sincs messze, hiszen már ezen a hétvégén jön az újabb, második forduló.
 
 
„Amilyen szépen és eredményesen végződött, annyira nehezen kezdődött ez a hétvége számomra itt Katarban. Az már a hivatalos teszteken is látszott, hogy nehezebben veszem fel a hatszázas motorhoz szükséges stílust, nem volt meg a kellő tempóm. A szabadedzéseken így ez volt a legfontosabb, és a végére sikerült is, hiszen a negyedik idővel azonnal a Superpole 2-be kerültem. Az időmérőn sikerült ugyanezt a helyet megszereznem, így a második sorból várhattam a rajtot. Az első futamon egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy dobogóra állhassak, ugyanis kiesett előlem a riválisom, míg a második versenyen ugyan lemaradtam a pódiumról és negyedik lettem, de sikerült megjavítanom a tavalyi legjobb köridőmet, ráadásul végig konstans körökre voltam képes, így nem lehetek ezzel sem elégedetlen. Pihenésre nincs lehetőségem, hiszen a hétvégén máris jön a második forduló, ahol szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani”- mondta a H-Moto Team 17 éves tehetsége.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
1.forduló – 3. és 4. hely
2.forduló – 2018. december 14-15.
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
 
fotó: Ahmed Feisal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.