A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.12.07, 10:34:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.07, 10:34:00

Cimkék:

Nem akárki, maga a hétszeres világbajnok Marc Marquez és öccse Alex Marquez volt az edzője a mindössze tíz esztendős magyar tehetségnek az elmúlt hétvégén. 
 
Kovács Zoli az IMR-Racing Hungary támogatott motorosa, az Allianz Junior Motor Camp 2018 spanyolországi edzőtáborában vett részt, ahol a világbajnokok fejlesztették tudását.  Zoli fiatal kora ellenére korkedvezménnyel indulhatott az idei évben az RFME spanyol nemzeti utánpótlás bajnokságban, ahol már kezdő évében is sikeresen helytállt. A 250 köbcentis MOTO-5 kategória népes mezőnyében top tízben végzett az összesítésben. 
 
 
Nem véletlen tehát, hogy beválogatták a Marc Marquez irányításával lebonyolított Campusra, ahol csak húsz gyerek vehetett részt, akiket a közel ezer jelentkező közül a Marquez fivérek választottak ki. Az elit edzőtábor trénerei a Marquez fivérek mellett, José Luís Martínez négyszeres spanyol MX-bajnok és a többszörös terepmotoros spanyol bajnok, Xavier Galindo voltak. A Circuito Rufea off road motorsport komplexumban a terepmotorozásé volt a főszerep a táborban. A Campus célja volt többek között, hogy a gyorsasági motorsport élversenyzőinek bevált kiegészítő edzése, a motocross és a flat track gyakorlása által, egy komplexebb tudásra tegyenek szert a fiatalok.
 
 
Kovács Zoltán (10): Korábban már kétszer találkoztam Marccal és jó érzés volt, hogy megismert és emlékezett rám ő is. Meglepett a közvetlenségük, nagyon odafigyeltek ránk, mindenben segítettek. Az edzéseken tőluk kaptuk az utasításokat, a pályán együtt motoroztunk és mutatták nekünk a helyes technikát.  A motocrossban és a flat trackben rengeteg új dolgot tanítottak, ami hasznos lesz számomra a jövőben. A tréning után elvittek minket Cerverába, ahol megmutatták a Marquez múzeumot. Az utolsó közös este egy ünnepséggel zárult, ahol a sikeres edzőtábor elismeréseként, mindannyian kaptunk egy oklevelet és érmet. A négy nap minden pillanata élmény volt számomra, egy álmom valósult meg azzal, hogy Marckal és Alexszel húzhattam a gázt együtt!
 
 
Vincze Imre, IMR-Racing Hungary: Zoli hosszasan mesélte nekünk az élményeit, amit átélt a négy nap alatt a Campuson Marquezéknél. Nagyon örülünk, hogy ilyen jól sikerült ez a hétvége, büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehettünk a sikerének. Hosszú még az út számára, de azt gondolom, hogy amit ez a tábor adott neki, nagy motiváció lesz a jövőjében. A következő szezon kezdetéig sok közös munka vár ránk, de valójában ezzel a tréninggel elkezdődött Kovács Zoli 2019-es felkészülése. Tervünk jövőre is az RFME spanyol utánpótlás bajnokság, ahol a kitűzött cél ismét a jó eredmények elérése.
 
 
IMR-Racing Hungary média
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.