A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Kecskés Bence és öccse, Tomi a hétvégét Valenciában töltötte, ahol az olasz csapatuk csapatfőnökének fia, Mattia Falzone utolsó idei versenye zajlott.

Zólyomi Andrea | 2018.11.27, 12:17:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.27, 12:17:00

Cimkék:

Mattia az European Talent Cup-ban versenyzett, ennek végső fordulója, a Ricardo Tormo versenypályán megrendezett megmérettetés, amely igen nívós nemzetközi mezőnnyel és komplett programsorozattal várta az érdeklődőket.
 
A pénteki edzéseket sajnos elmosta az eső, de szombat reggelre ragyogóan sütött a nap és a szél is csendesült. Két időmérő és egy kisverseny várta a fiatalokat aznap, az ETC-n kívül Moto3, Moto2 és a Kawasaki Z kupa eseményei is rengeteg látnivalót nyújtottak. Mattianak sajnos nem voltak ideálisak a motorbeállításai, nem találták meg mi okozza a hibát, így sokat küzdve a technikával, de végül kvalifikálta magát a vasárnapi futamra.
 
 
Mattia Falzone a SIC58 Squarda Corse motoGPben is szereplő csapat tagja, Bence egyelőre vendégként tekinthetett be a csapat életébe. A profin összeállított boxban minden a helyén, a technikusok, szerelők, edzők mind egy jól működő olajozott gépezetként segítik a versenyzőt a minél jobb felkészülésben, fejlődésben és a lehető legjobb eredmény elérésében. Luca Pasini a csapat szerelőinek koordinátora és Paolo Simoncelli a csapat tulajdonosa is egész nap a versenyzők érdekeit szem előtt tartva dolgozott.
 
 
A vasárnapi futam nagyon izgalmas fordulatokat tartogatott, sajnos sok bukás történt, ezért a kilencedik kör után piros zászlóval leintették a mezőnyt. Ez azonban a 17 körös versenynek nem érte el a szükséges mennyiségét, így az érvényes verseny érdekében összesen öt kör erejéig a szükséges karbantartások és ellenőrzések után újraindították a futamot. Az elesett versenyzők közül akinek lehetősége volt, visszaállt és mindent megtett a jó helyezés érdekében. Sajnos Mattia továbbra is beállítási gondokkal küzdött, de bukás nélkül sikerült befejeznie a versenyt.
 
 
„Hatalmas élmény volt látnom ezt a pályát, a nagyobb kategóriákat edzés és verseny közben. Remélem pár év múlva én is hasonló színvonalú versenyeken fordulok majd meg. Jövőre már hasonló távokat és időket fogok a pályákon tölteni, így ezt is jó volt látnom, hogy a fiúk milyen sok időt és kilómétert töltenek egy-egy felmenetel során a motoron. Nagyon tehetséges fiatal versenyzőkkel is találkoztam, például Matteo Pataca, Can Öncü és testvére, valamint rengeteg spanyol, ázsiai és kelet európai pilóta is meglátogatta a rendezvényt. Betekinthettem abba, hogyan készülnek, izgulnak, örülnek, néha csalódnak és erre az élményre jó lesz később is emlékeznem ha hasonló helyzetekkel szembesülök. A csapatfőnök Paolo Simoncelli is kedves és közvetlen volt, és jó volt újra találkozni Luca-val, hiszen a szeptemberi tábor óta nem láttuk egymást. A tribünről nagyon szép előzéseket és manővereket láttam, a valenciai pálya rendkívül izgalmas és kellemes pályának tűnik, télen az edzéseim során kipróbálom majd én is. Köszönöm szépen a meghívást a családom nevében is.”-mesélt Bence az élményeiről.
 
A Forty Racing csapatfőnöke, Györfi Alen nagyon büszke a Kecskés testvérek eredményeire és örül, hogy ilyen jó nemzetközi kapcsolatokat ápolnak.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.