A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.11.21, 14:56:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.21, 14:56:00

Cimkék:

Hamarosan beköszönt a december, ami a téli szünet kezdetét jelenti a motorsport világában. A napokban véget ért a 2018-as MotoGP szezon Valenciában, most hétvégén pedig a hétközi hivatalos tesztek után a király kategória átadja a terepet a CEV Repsol Spanyol Bajnokság pilótáinak. Görbe Soma számára az utolsó megmérettetés következik, és már az is bizonyos, hogy jövőre a Bester Capital Dubai MotoGP Moto3-as alakulat utánpótlás színeiben fog versenyezni.

 
Érdekesség, hogy Soma a paddockban találkozni fog a múlt hétvégén szabadkártyával induló és Moto3 futamot nyerő, 15 éves Can Oncu-vel is, aki idén a CEV Repsol Moto3 Junior világbajnokságban versenyzett. Ebből is látszik, hogy a CEV Repsol valóban a GP-re felkészítő bajnokság, így nagyon fontos, hogy a Sport&Events Acdemy pilótája, már 13 évesen a korosztálya legerősebb nemzetközi sorozatában versenyezhet.
Ezen a hétvégén a Supersport világbajnokságon szereplő Sebestyén Peti is elkíséri majd Somát, hogy hasznos tanácsokkal lássa el és segítségére legyen. Peti számára nem ismeretlen ez a pálya, hiszen korábban ő is versenyzett itt a MotoGP legkisebb kategóriájában, Spanyol Bajnokságban és a Red Bull Rookis Cup-ra is itt válogatták be.
 
 
 
„Szeretem a valenciai pályát, mert rendkívül technikás, egyáltalán nem egyszerű. Szerencsére idén már versenyeztünk itt, ezért kivételesen első nap nem kell majd a pályát tanulnom. A legutóbbi versenyen az idei legjobb eredményemet értem el, úgyhogy most magabiztosan vágok neki a következő és egyben utolsó fordulónak. Örülök neki, hogy Peti is elkísér, mert ő nagyon tapasztalt versenyző és kíváncsi vagyok mit fog majd látni a motorozásomon.” –mondta Soma.
 
 
 
Mindeközben Rossi Moor Amerikába utazott, Stefano Favaro kíséretében, hogy tesztelhesse az Ohvale 190 köbcentis motorját, hiszen 2019-ben kategóriát fog váltani az Olasz bajnokságban. A legnívósabb motoros kiállításon, az EICMA-n mutatták be az új Ohvale 190-es motorokat, Rossi pedig California napos pályáin már gőzerővel készül a következő szezonra.
 
 

 

„Nagyon várom, hogy kezdődjön az új szezon. Köszönöm szépen Mitch Coleman-nak, hogy a segítségével egy Ohvale 190-el tesztelhetek a téli felkészülésem alatt. Tegnap kipróbáltuk, nagyon jó érzéseim voltak, megvolt a „full gas feeling”. Most februárig Amerikában maradunk és a célom az lesz, hogy minél többet üljek motoron, hogy aztán a lehető legjobb formában térhessek vissza Európába.
 
 
 
Stefano Favaro a napokban még Los Angelesben van Rossival, azonban onnan egyenesen Valenciába érkezik majd Soma versenyére:
 
„11 napra érkeztem Amerikába, ahova előre lefixáltunk tárgyalási időpontokat, hogy az akadémiát nemzetközi szintre emelhessük a jövőben. Nagyon sikeres eddig az utazásom és örülök, hogy tudtunk kicsit tesztelni is Rossival. Most Somán a sor, következik az utolsó futam. Valenciában már volt versenye ebben az idényben és most Peti is segítségére lesz, úgyhogy reménykedem egy szép évzáró futamban.”
 
Soma versenyhétvégéjét, szombaton és vasárnap live timingon lehet nyomon követni, a CEV Repsol oldalán, szeptember 29-én este pedig a Spíler1 TV-n,  19.40-től kerül majd adásba.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.