A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.11.19, 09:30:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.19, 09:30:00

Cimkék:

Fantasztikus lehetőség adódott ezen a hétvégén a Forty Racing tehetséges fiataljai számára, hiszen a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) utolsó fordulójában a MotoGP sztárjai előtt bizonyíthatták a tehetségüket. A Moto 5-ös kategóriában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zoli – ugyanúgy, mint idén szinte az összes futamon – a legjobb tízben végzett, míg Varga Tibi egy fantasztikus felzárkózást követően a hatodik helyért csatázva bukott.
 
Továbbra is remekel a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban – az eddigi összes versenyhétvégén mindannyiszor pontszerző végzett, sőt a legtöbbször a legjobb tíz között intették le –, és ezúttal a MotoGP legjobbjai előtt bizonyította a tehetségét. A gyorsaságimotoros-világbajnokság záró futamán, Valenciában gurult pályára, és a Moto 5-ös kategóriában előbb az időmérőn a 7. rajthelyet szerezte meg, majd a futamon egy vetélytársa elcsúszott, és csak a pályát elhagyva tudta megúszni az esést, de a hajrában a 16. pozícióból küzdötte vissza magát a kilencedikre, azaz ismét egy TOP 10-es helyezéssel zárta az idei szezont. Csapattársa, Varga Tibi a kvalifikációs tréningen a 12, pozíciót szerezte meg, ám a pénteki futamon remekül rajtolva már a hatodik helyért csatázott, ám sajnos elesett. Ugyanakkor a köridők alapján akár mindketten dobogóra állhattak volna, így minden dicséretet megérdemelnek mindketten.
 
 
Kovács Zoli motorversenyző: „Nagyon élveztem az egész hétvégét, hiszen ugyanazon a pályán versenyeztünk, ahol a világ legjobbjai mentek. A vonalvezetésre nagyon gyorsan ráéreztem, így már az edzések elején is fel tudtam venni a tempót a legjobbakkal. Az időmérőn a hetedik legjobb időt sikerült megfutni, ezért bizakodtam egy jó eredményben, hiszen így jó rajthelyről vártam a versenyt. A rajtom remekül sikerült, együtt tudtam motorozni az élbollyal, ám sajnos az egyik versenyző elesett, és csak úgy tudtam elkerülni a bukást, ha elhagyom a pályát. Ez nagyon sokba került, hiszen mire visszakeveredtem az aszfaltra, már csak a tizenhatodik voltam. Mindent megpróbáltam, sikerült nagyon jó köridőket teljesítenem, és végül a kilencedik helyen intettek le. Sajnálom, hogy így alakult, mert ebben a futamban akár még a dobogó is benne lehetett volna. De ilyen a versenyzés, igyekszem, hogy legközelebb az is összejöjjön.”
 
 
Varga Tibi motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen a Moto GP versenyzőivel együtt mehettem, előttük versenyezhettem, ami nagyon nagy motivációt adott számomra. Sajnos, az időmérő nem sikerült jól, és csak a tizenkettedik rajthelyet tudtam megszerezni, ráadásul a versenyen a start sem úgy jött, ahogy azt szerettem volna. Ennek ellenére hamar felértem a középmezőny elejébe, ahol nagy csatákat vívtam. Több előzés után már a hatodik pozícióért küzdöttem, de sajnos elment a motorom eleje, így esés lett a vége. Noha nem értem célba, ám a köridőmmel elégedett lehetek, hiszen egy szinten voltam a legjobbakkal.”
 
A csapatfőnök abszolút elégedett volt versenyzői teljesítményével, és úgy véli, rengeteget fejlődtek az év elején látottakhoz képest, és bebizonyították, hogy a legjobb európai fiatal motorosoknak is méltó ellenfelei tudnak lenni.
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „A legfontosabb, hogy mindketten egész évben remekül álltak helyt ebben a nagyon erős bajnokságban, és Zolika összetettben is a legjobb tíz között végzett rögtön az első szezonjában, ami különösen nagy szó. Tibi is megmutatta, igenis lehet rá számítani, képes lehet a legjobbak szintjére kerülni. Nagyon büszke vágyó mindkét fiúra, hiszen az időjárási körülmények igen rosszak voltak, végig esett az eső, ennek ellenére remekül oldották meg a feladataikat. Külön öröm volt látni, hogy a legjobbak is kíváncsiak voltak rájuk, nem véletlenül volt minden ifjú versenyző fokozottan motivált. Büszke vagyok mindkettőjükre, hiszen mindent megtettek, amit csak lehetett, és csak egy kis szerencse hiányzott ahhoz, hogy egy fantasztikus bravúrt elérjenek.” 
 
Forty Racing Media
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.