A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 24., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.11.14, 09:25:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.14, 09:25:00

Cimkék:

 Az elmúlt hétvégén Spanyolországban megrendezett Európa kupán bizonyíthatta tudását a magyar utánpótlás három versenyzője. A nemzetközi versenyt, a spanyol honban és már szinte egész Europában is, a gyorsasági utánpótlás versenyeztetésben és képzésben élen járó IMR-Racing rendezte. Nem kis dolog, hogy a szervezési és bonyolítási teendőkben magyar közreműködés is történt, mivel a teendőkben az IMR-Racing Hungary is jelentős szerepet vállalt. A nívós eseményen a legtehetségesebb spanyol, svájci, olasz, portugál, norvég fiatalok között kellett helytállni a magyaroknak. A három magyar Titán, név szerint: Kovács Zoltán (40rty-Racing MIR-Racing Hungary) Surányi Balázs (Tomracing) Varga Tibor (40rty-Racing MIR-Racing Hungary) nem csak, hogy helyt állt, de kimagasló teljesítménnyel öregbítették hazánk hírnevét, és bizonyították, hogy kell számolni nemzetközi szinten, a fiatal magyar tehetségekkel ebben a sportban. A vasárnapi versenynap megterhelő volt mindenki számára, hiszen három futamon kellett a srácoknak húzni a gázt a nagy melegben. Az eredmény magáért beszél, mert fiataljaink végig ott harcoltak az élmezőnyben.
 
 
Kovács Zoltán (10) : A helyszínt már ismertem, mert a Circuito Fortuna Motorsport aszfaltcsíkján már korábban is teszteltem. A technikás pályán, már csütörtöktől az összes szabadedzést élveztem, még is hiányzott valami az egyenesekben, ami csak szombat este derült ki a műszaki ellenőrzésen. Miután fékpadon megmérték a motorom teljesítményét, négy lóerővel volt kevesebb a többiekénél. Vasárnap reggelre csapatom próbálta a problémát megoldani, de sajnos a reggeli időmérőn derült ki, hogy a motorom továbbra is gyenge. Nagyon szomorú voltam, mert emiatt, csak a 7. rajthelyet sikerült megszereznem. Ezután a csapat gyors döntése által új blokkot kaptam, aminek fél óra állt rendelkezésre a cseréjére. Már az első verseny felvezető körén éreztem, hogy a motor jó és a kitűzött cél a pódium lehet számomra. Nagyon jól rajtoltam, és már a második körben a 4. helyen motoroztam, majd a futam végén a 3. helyen intett le a kockás zászló. Ezt sikerült megismételnem még kétszer, a jó rajtjaim után nagyokat csatáztam az élbollyal és mindhárom futamon a harmadik helyen végeztem. Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, mert életemben először állhattam fel dobogóra egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben. Köszönök mindent a helyszínen segítőimnek, és a biztatást otthonról, ami nagyon sokat jelent nekem.
 
 
Surányi Balázs (12): Számomra ismeretlen volt a pálya, de nagyon tetszett a motorozás rajta az első pillanattól kezdve. Csütörtökön egy  a helyszínen bérelt MIR MOTO-5 gépet kaptam, amivel először össze kellett ismerkednem. A motor új volt és az alapbeállítások is rendben voltak, ettől függetlenül sok apró finomítást kellett eszközölnünk, hogy stílusomnak megfeleljen. Sajnos az első napot egy bukással fejeztem be, de ennek ellenére a motorozást egész nap élveztem. Vasárnapra nagyon komfortosan éreztem magam a motoron és a pályán, ami látszott is már az időmérő eredményen. A 3. helyre tudtam kvalifikálni és innen rajtolva az első futamon nagy csatában a 2. helyen végeztem. A második futamon beragadtam a rajtnál és mire át tudtam hámozni magam az előttem lévőkön, sajnos csak az 5. hely lett a vége. Volt még egy futam hátra, amikor eldöntöttem mindent belefogok adni, de sajnos pár körrel a vége előtt elfogyott a gumim és kicsúsztam a 3. helyről. Bár úgy érzem lehetett volna sokkal jobb is, de összességében nagyon boldog vagyok az elért eredménnyel. Egy álom vált valóra számomra most Spanyolországban, régi vágyam volt, hogy itt motorozzak. Fő célom az volt, hogy felmérjem tudásom, hogy egy ilyen nemzetközi mezőnyben hol állok.  Az eredményemből ítélve úgy látom, hogy a jövő évben akár itt is folytathatom a motoros pályafutásom. Köszönöm mindenkinek, akik segítettek idáig eljutni, és köszönöm a szurkolást!
 
 
Varga Tibor (11): Nagy motivációval érkeztem erre a versenyre, ami a csütörtöki kezdésemen meg is látszott. Korábban én is teszteltem már ezen a pályán, így nem volt ismeretlen számomra, ezért próbáltam azonnal felvenni a ritmust. Első nap már az elején sikerült jó köridőket mennem, de nem sokáig tartott a boldogságom. Alig tíz kört tudtam menni, miután motorom meg-meg állt a pályán. Először kisebb elektromos hibát találtunk a gyertyapipánál, ami végül kiderült, hogy nagyobb gondot is okozott. Sajnos a motoromon pénteken is egész nap keresték a hibát, így számomra ez a nap is tétlenül kellett, hogy teljen. Szombatra végre meg lett a probléma oka, de a beállítások még mindig hiányoztak. Kora délutánra állt össze minden, ekkor kezdhettem el az edzést. Innentől kezdve folyamatosan gyorsultam, bár nagyon hiányzott az előző két napi lehetőség. Vasárnap az időmérőn a 6. helyre kvalifikáltam, innen kezdhettem az első futamot, ahol sokat csatázva kategóriámban az 5. helyen végeztem a 18 fős mezőnyben. A második futamon elrontottam a rajtot és lefulladt a motorom. Mire újra indították a mezőny már elment, de mindent beleadva sikerült utolérnem őket. A nagy hajrában viszont elfogyott a gumim és elcsúsztam, kiállni kényszerültem. A történtek ellenére a harmadik futamra is motivált maradtam és kopott gumikkal is sikerült az 5. helyen célba érnem. Összességében úgy érzem sokkal több lett volna ebben a versenyben, de sokat fejlődtem így is. Köszönöm a segítséget mindenkinek, akik a helyszínen segítettek és köszönöm a támogatást otthonról szintén!
 
 
Vincze Imre, IMR-Racing Hungary:
Nagyon büszke vagyok a három fiúra, fantasztikus ahogy szerepeltek ebben a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Külön öröm számomra, hogy Magyarország utánpótlása kiemelt figyelmet kapott a három srác által, európai szinten. Spanyol partnerünk a következő évben az IMR European Cup sorozatot több európai helyszínen szeretné rendezni és Magyarország is a lehetséges helyszínek listájára került. Reményeim szerint találunk otthon partnereket, hogy ez a nagyszerű lehetőség valóra is váljon. Az utánpótlás programokon tovább kell dolgoznunk, mert azt gondolom, hogy az összefogásnak és a nemzetközi sorozatokhoz való csatlakozásnak van jövője.                                                                                           
 
 Szöveg és képek: – IMR-Racing Hungary média-
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.