A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Mérföldkő a magyar motorsport utánpótlás jövőjében: zöld út a Moto3 Világbajnoksághoz!

Zólyomi Andrea | 2018.10.18, 11:26:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.18, 11:26:00

Cimkék:

Nemrégiben nagyszabású stratégiai megállapodást kötött a Sport&Events Academy és a Bester Capital Dubai utánpótlás csapat. A Bester Capital Dubai az egyetlen UAE által támogatott Moto3-as alakulat. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, így a Spanyol Bajnokság European Talent Cup (ETC) és Moto3 junior világbajnokság kategóriájában is indítanak csapatot, annak céljából, hogy kineveljék a jövő Moto3 pilótáit.
 
 
Ezeknek az utánpótlás csapatoknak az a különlegessége, hogy a MotoGP Moto3 felépítéssel azonos technikai háttér és szerelők érkeznek a spanyol bajnoki fordulókra is.
Stefano Favaro évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol Jose Manuel Ruiz Gomez-el, aki a Bester Capital Dubai technikai vezetője. Korábban Sebestyén Peti is vele kezdte pályafutását a spanyol bajnokságban, debütáló évében Josette kezei alatt kiváló eredményeket ért el olyan versenyzőkkel szemben, mint például Vinales, Zarco vagy éppen Lorenzo Savadori.
 
 A megállapodás szerint, a 13 éves Görbe Soma jövő évtől a Bester Capital Dubai ETC csapatában fog versenyezni, Fermin Aldeguer mellett.
2019-ben Rossi Moor képviselni fogja a Bester Capital Dubai színeit a CIV junior olasz bajnokság Ohvale 190 cc kategóriában és nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése.
2020-ban pedig ő is csatlakozni fog a Bester Capital Dubai ETC csapathoz.
 
 
Az együttműködés különlegessége, hogy Soma jövőbeli technikai háttere megegyezik azokkal a szakemberekkel, akik jelenleg Jaume Masiá-t segítik, illetve a 2019-es szezonban Andrea Migno mellett lesznek.
 
„Nagyon örülök, hogy itt Albeceteben egy ilyen hosszú távú megállapodást kötöttünk a Sport&Events Academy-vel. Biztos vagyok benne, hogy sikeres projekt lesz, 2019-ben megkezdjük az együttműködést Görbe Somával az ETC versenyzőjeként, a Bester Capital Dubai színeiben. Somán látszik, hogy nagyon tehetséges versenyző, mindenképpen fejlődnie kell, rengeteg munkánk lesz és fontos, hogy egy olyan professzionális struktúrába tudja integrálni magát, ami a szükséges technikai háttért megfelelően biztosítja számára.
2020-ban mindenképpen szeretnénk Rossi Moor-t is behozni a junior csapatba, aki egy kisebb kategóriából fog érkezni. Stefanoval már előre megállapodtunk, mert régóta ismerjük egymást és mindketten a hosszú távú együttműködésben hiszünk. Korábban már dolgoztunk együtt sikeresen többek között Sebestyén Petivel is.
Ez az a stratégia, amit alkalmazni fogunk azzal a céllal, hogy a két versenyző elérjen a MotoGP Moto3 kategóriájába.” -nyilatkozta Jose Manuel Ruiz Gomez, a csapat technikai vezetője.
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója, hatalmas előrelépésnek könyveli el a megállapodást:
 
„Nagyon örülök, hogy a néhány hónapos tárgyalás után sikerült hosszú távra megegyeznünk egy olyan csapattal, akik nem csak a Spanyol bajnokság egyik meghatározó szereplői, de a Moto3 világbajnokságban is sikeresen versenyeznek. Görbe Soma számára hatalmas lehetőség, hogy már jövő évben ilyen professzionális környezetben vehet részt a spanyol versenysorozatban. Rossi Moor pedig szintén a Bester Capital-t fogja képviselni jövőre az Olasz Bajnokságban, 2020-tól pedig érkezik ő is az ETC mezőnyébe. Változik a motorsport világa és manapság már az a „trend”, hogy a MotoGP csapatok egészen fiatal korban leszerződnek pilótákkal és a saját színeikben versenyeztetik őket a különböző junior csapatuknál, a nagy csapattal azonos technikai háttérrel. Évek óta nem volt lehetősége magyar pilótának a motorsport legmagasabb szintjén versenyképes csapattal menni, és többek között azért alapítottam a Sport&Events Academy-t mert szeretnék olyan versenyképes pilótákat kinevelni, akik a megfelelő hátteret kapják tőlünk már egészen fiatal koruktól. Üzleti szempontból is nagy előrelépés, és nagy megtiszteltetés, hogy a mi tehetségeinket kiválasztották, hogy egy Moto3-as junior csapatban versenyezhessenek. Ez egyben azt jelenti, ha jól teljesítenek zöld utat kaphatnak a MotoGP Moto3 kategóriájába.”
 
 
 
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.