A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.10.18, 11:01:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.18, 11:01:00

Cimkék:

Új fejezet kezdődhet Csányi Gergő pályafutásában, a fiatal motor ugyanis meghívást kapott a román superbike-bajnokság utolsó fordulójára, ahol egy olyan pályán bizonyíthat, amiről a korábbi években már sikerült tapasztalatokat gyűjtenie.


Gergő az előző években a komoly mezőnyt felvonultató Triumph-challenge – tapasztalt versenyzőket felvonultató – mezőnyében bizonyíthatott. Ott újoncévében, 2016-ban ötödik, második nekifutásra pedig, a tavalyi szezonban negyedik volt, alig lemaradva az év végi dobogós helyezésről.


Ezt megelőzően itthon, a magyar-bajnokságban és az IMRC-kupában versenyzett (mindkét sorozatban felért a csúcsra), pályafutása még korábbi szakaszában pedig az Alpok-Adrián is letette a névjegyét (dobogós volt a 125-ös géposztály év végi elszámolásában). A pálya, ahol a hétvégén ismét versenybe szállhat ezekből az időkből lesz ismerős számára.

 


„Új lehetőség kapujába érkeztem, hiszen meghívást kaptam a román superbike-bajnokság utolsó fordulójára” – újságolta lelkesen a fiatal motoros. „A supersport 600-as kategóriában versenyezhetek majd, mégpedig a rijekai pályán, amit a korábbi évekből már ismerek. Azokból az évekből, amikor még a 125-ös kategóriában versenyeztem az Alpok-Adria bajnokságban” – tette hozzá.


„Nagyon szeretem a pályát! Egy gyors aszfaltcsíkról van szó, aminek tetszik a vonalvezetése. Mivel eléggé technikás, jól el kell kapni rajta a ritmust, hogy a mezőny elejébe kerülhess. Remélem, hogy ez sikerül majd. Azt meg kell jegyeznem, hogy 600-as motorral egyetlenegy kört sem tettem meg a pályán, szóval izgatottan várom a hétvégét, hiszen ez egy új tapasztalat lesz számomra. Ami a hétvégét illeti, ahogyan az Alpok-Adrián, itt is két futamot rendeznek majd” – magyarázta.


Az eredmények kapcsán nem fogalmazott meg konkrét célokat. „A hétvége során igyekszem minél gyorsabban fölvenni a pálya és a 600-as motor ritmusát. Ami a teljesítményt illeti, remélem, szép eredménnyel térhetek majd haza” – mondta.

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.