A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 17., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.10.15, 09:20:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.15, 09:20:00

Cimkék:

Elmúlt hétvégén fejeződött be az utolsó fordulóval a Nemzetközi utánpótlás bajnokság 2018-as szezonja. A záró futamot hazánkban, a Kakucs ringen rendezték meg, ahol ideális időjárás kíséretében búcsúzhattak a fiatal versenyzők az idei versenyszezontól. A Chrobák Motorsport Egyesület a záró futamra 9 versenyzővel érkezett, amivel már a nevezés után kiérdemelte a legtöbb versenyzőt indító magyar csapat címet.
 
 
A két napos záró rendezvényre már pénteken edzésekkel kezdtek készülni a fiatalok, hogy szombaton már bemelegedve kezdhessék a hivatalos programot. Három edzés és két időmérő edzés töltötte ki a szombati napot minden kategóriának, így a rajtsorrendek már ezen a napon eldőltek, majd vasárnap a két bemelegítő edzés után kezdődtek is a versenyek. Minden kategóriának, mint eddig mindig, dupla futama volt, amiben a legkisebbek, a PW50-es géposztály nyitotta a sort.
 
A Chrobák Motorsport Egyesület színeiben Kolarovszki Mór volt az egyik PW50-es versenyző, aki 15 pont előnnyel bajnok esélyesként vágott neki a hétvégének. Motorjának ugyan nem sikerült teljesen felvenni a ritmust a többiekével szemben, de Mór mindent beleadott és a lehető legtöbbet kihozta a hétvégéből. Két negyedik hellyel fejezte be a versenyeket, ami pontosan elég is volt neki arra, hogy a pontversenyben megőrizze első helyét, így A PW50-es kategóriában már ünnepelhetett is a csapat egy bajnokot.
 

A kategóriában még két újonc versenyző is rajthoz állt az egyesület színeiben, mégpedig Dézsi Péter és Kalmár Zalán személyében. Peti első versenyhétvégéjét nagyon élvezte, ami látszott is a motorozásán. Gyorsan felvette a ritmust és mindkét futamon hetedikként intette le a kockás zászló.
 

Zalán a versenyhétvége előtt bő egy héttel sajnos kettő nagyot is bukott, ami egy picit látszódott a motorozásán még most is. Zalán az első futamon a 12. helyen, míg a másodikon a köridején is javítva a 10. helyen ért célba.
 
 
Következő kategória a MiniGP mezőnye volt, ahol a Stock és Open kategóriát egyben indították külön értékeléssel természetesen. Stock kategóriában csapatunkat Vincze Martin képviselte most is szép eredménnyel. Két héttel ezelőtt a német ADAC bajnokságban mutatkozott be egy második hellyel, most pedig a kategória pályacsúcsát is megfutotta. Sajnos a kategóriában összesen ketten indultak ezen a hétvégén, így nagy kihívást nem jelentett Martinnak, de a pályacsúcs bizonyítja, hogy tisztességesen odatette magát és nem véletlen, hogy a kategória bajnokságát 2017 után 2018-ban is megnyerte.
 

A MiniGP Open kategóriában két versenyzővel is érdekelt volt a csapat, méghozzá Czepó Donát és Nagy Attila személyeiben. Attila az első időmérő edzésen nagyon jó időt futott, ami várhatóan elég lett volna a pole pozícióhoz. Azonban a második időmérőn sajnos sikerült neki egy elég látványos bukást produkálnia, amiben megütötte a fejét és csípőjét. A mentők elszállították és igaz később már jól érezte magát, kivizsgálásra bent tartották, hogy kizárják a belső sérüléseket. A szerencsétlenség mellett kis szerencse is volt a hétvégén, mivel a pontversenyben vele versenyben lévő Cseh versenyző, nem jött el a hétvégére, így annak ellenére, hogy ki kellett hagynia a futamokat, az első pozíciója megmaradt, tehát Attila is Bajnoki címet ünnepelhetett a futamok után.
 

Donátnak az időmérőkön a kategóriája harmadik helyét sikerült megszereznie. A versenyen sikerült neki még egy kicsit gyorsulni és mindkét futamon egy-egy szép előzést bemutatva előrébb jönni egy pozíciót. Ezzel mindkét futamot megnyerte és büszkén állhatott a dobogó tetejére.
 
 
MiniGP O 110 kategóriában egyetlen magyarként csapatunkból Bagdány Máté versenyzett a hétvégén. Máté már az időmérőn a megszerzett pole pozíciójával jelezte, hogy kell vele számolni, amit a futamokon be is bizonyított. Első futamon jól rajtolva az élen körözött sokáig, majd sajnos a nála idősebb szlovák srácnak sikerült bebújnia mellé és megelőzte. Ezzel a második helyen végzett. A második futamon a rajt hasonlóan jól sikerült ám az előző futamból tanulva Máté nagyon tudatosan és pontosan zárta az íveket. A szlovák srác rengeteg próbálkozását visszaverte, így megérdemelten nyerte meg a futamot. Két futam összesített értékelésében büszkén ugrott fel a dobogó tetejére, hogy átvegye a neki járó aranyérmet. Ezzel Máté az év végi pontversenyben a harmadik helyet szerezte meg.
 
 
Utolsó kategória a Pit-bike mezőny volt, ahol több kategóriában értékelték a fiatalokat. Pit-bike 110-es kategóriában Kolarovszki Adél versenyzett ebben az évben csapatunkból. Ezen a hétvégén mindkét futamon a második helyet sikerült megszereznie, amivel a dobogó második fokán vehette át a neki járó ezüstérmet. Ezzel az eredménnyel, Adél is megnyerte az egész éves bajnokságot a 110-es mezőnyben, szóval neki is jelenése lesz az év végi díjátadón.
 

Pitbike MiniMotard kategóriában Nagy Attila állandó versenyzőnk mellé, most Czepó Donát is becsatlakozott. Attila a bukás miatt ezzel a motorjával sem tudott indulni a vasárnapi futamokon, de szerencsére így is sikerült megőriznie az év végi harmadik helyét.
Donát folyamatosan gyorsulva ismerkedett az új kategóriájával és végül két második helyezést sikerült neki összegyűjteni a hétvége folyamán.
 
 
Chrobák János:
Kicsit már mindannyian vártuk, hogy a versenyszezonnak vége legyen, mert nagyon sűrű volt ez a nyár. Sajnos Attila bukása nem kellett volna, de szerencsére minden rendben van nála, leginkább a szíve fáj, hogy nem tudott ott lenni a többiekkel egész hétvégén. Úgy gondolom ennyi versenyzővel nagyon jól mutattunk a boxban és mindemellett a pályán is megmutattuk, hogy nem csak sokan vagyunk, hanem gyorsak is a versenyzők. Két újonnan bemutatkozó fiatalunk nagyon szépen beilleszkedett, úgyhogy gratulálok nekik az első versenyhétvégéjükhöz, aztán jövőre már a teljes szezonban jönnek a csapattal. Az szerintem sok mindent elárul, hogy négy bajnokunk is van az idei évben, illetve két harmadik helyünk. Fejlődnek a gyerekek, nem hiába a munka.

Jövőre több kategória váltás is lesz, más bajnokságokban is megmérettetünk, szóval lesz feladat bőven. De jelen pillanatban még kihasználjuk a jóidőt és edzünk a tél beköszöntéig.
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.