A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

A H-Moto Team 15 éves tehetsége rengeteget fejlődött önmagához képest a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának spanyolországi válogatóján

Zólyomi Andrea | 2018.10.08, 09:21:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.08, 09:21:00

Cimkék:


A H-Moto Team csapatának egyik ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az idényben nyújtott teljesítményének elismeréseként részt vehetett a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak a spanyolországi válogatásán. A 15 éves motoros az október 2-4-e között megrendezett válogatáson végig remekül teljesített, ám ennek ellenére nem került be azon kiválasztottak közé, akik jövőre a MotoGP európai versenyein, a világbajnokság betétfutamain bizonyíthatnak.

 

 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra idén azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezett Red Bull Rookies Cup válogatására. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesítette az ADAC Junior Cup sorozatban, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. Ádám a spanyolországi Guadixben gurult pályára – 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, ahol két edzésen bizonyíthatta egy PreMoto3-as versenygéppel, méltó arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Noha a fiatal tehetséget elkísérő Rizmayer Gábor és Kis Viktória szerint is folyamatosan gyorsult és hibátlanul motorozott a H-Moto Team reménysége, végül nem került be a döntőbe, így nem lesz ott a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyében, amelynek tagjai 2019-ben a MotoGP mezőnyével együtt, annak betétfutamában állnak majd rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.
 
 
Ádám nagyon büszke arra, hogy egyáltalán a kiválasztottak közé bekerülhetett, és bízik abban, hogy a spanyolországi napok tapasztalatait majd 2019-ben hasznosítja egy komoly nemzetközi utánpótlás sorozatban, illetve a felnőtt magyar bajnokságban.
 
 
„Fantasztikusan éreztem magam végig, hatalmas élménnyel gazdagodtam ezen a válogatón. Már az nagy szó, hogy a válogatóra bekerülhettem. Guadixben csoportokra osztottak minket, és szigorú időrend alapján teltek a napjaink. A pályára való felmenetel előtt egy megbeszélésen vettünk részt, ahol amellett, hogy elmondták, mik a feladataink, bíztattak valamennyiünket. Kétszer motoroztam a pályán, végig jól éreztem magam, és folyamatosan tudtam javítani a köridőmön. Ugyan nem jutottam be a döntőbe, de abszolút pozitívan zártam a spanyolországi napokat, rengeteg új tapasztalatot szereztem, amit majd jövőre tudok hasznosítani. Köszönöm Rizinek és Wiccának, hogy mellettem álltak és mindenben segítettek, valamint a csapatomnak, hogy lehetőséget adnak a versenyzésre” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
fotó: Red Bull Rookies Cup

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.