A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. szeptember 27., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.10.05, 10:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.05, 10:07:00

Cimkék:

A hétvégén záródik Györfi Alen számára a 2018-as szezon az Alpok-Adria Sorozatban, ahol a Superstock 600-as kategóriában versenyez ebben az idényben. A korábbi Európa-bajnok számára egyértelmű a cél: megszerezni a bajnoki címet, ugyanis a H-Moto Team versenyzője hátránya mindössze hat pont a legnagyobb riválisa mögött.

 

 
Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete nem éppen szerencsés kezdést követően alaposan feljavult az elmúlt időszakban. A korábbi Európa-bajnok már-már lemondhatott az Alpok-Adria Sorozat Superstock 600-as kategória bajnoki címéről, amikor megkezdte hihetetlen felzárkózását: kettős győzelmet aratott egyik kedvenc pályáján, Rijekában, majd előbb harmadik lett a Red Bull Ringen, majd utána megnyerte a vasárnapi viadalt. A magyar motoros ezeknek a remekléseknek köszönhetően mindössze hatpontos hátrányban utazik majd az utolsó versenyhétvége helyszínére, Oscherslebenbe. A H-Moto Team versenyzője egyébként az elmúlt héten tesztelt a mindent eldöntő versenyhétvége helyszínén, így a formáját elnézve immár abszolút nem elképzelhetetlen a bajnoki cím megszerzése. Célját fokozatosan szeretné elérni: előbb az időmérőt, majd utána a szombati, végül a vasárnapi futamot szeretné megnyerni.
 
 
Győrfi Alen motorversenyző: „Elérkeztünk az utolsó fordulóhoz, és ahogy azt az év elején megfogalmaztam, hogy ekkor még szeretnék harcban lenni kategóriám bajnoki címéért, az teljesült. Noha érzek egy kis nyomást magamon, mégis úgy próbálom az egész hétvégét felfogni, mintha az egy szokásos, évközi verseny lenne. Természetesen mindent szeretnék megtenni a sikerért, és ehhez a múltkori teszt eredményei, tapasztalatai is hozzásegíthetnek. Az alapok megvannak, így a szabadedzéseken a finomhangoláson lesz a fő hangsúly. Lépésről lépésre szeretnék haladni a bajnoki címig. Szeretném felépíteni magam, fokozatosan gyorsulni, hogy mire elérkezünk a futamokig, meglegyen a kellő versenytempóm. Előbb az időmérőt szeretném megnyerni, majd utána a szombat, végül a vasárnapi viadalt, hogy a Himnuszt hallgatva vehessem át a bajnoki trófeát. Csapatommal mindent elkövetünk majd, és bízom abban, hogy ez majd az eredményeken is meglátszik majd.”
 
 
fotó: Forty Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.