A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.09.26, 13:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.26, 13:07:00

Cimkék:

Két tehetséges magyar pilóta, Oláh Barnabás és Számadó Máté is ott lesz októberben Spanyolországban, az idei Red Bull MotoGP Rookies Cup válogatóján, ami közismerten a gyorsaságimotoros világbajnokság legfőbb utánpótlás-szériája és állandó betétfutama a MotoGP egyes európai versenyhelyszíneinek. A szakma a legrangosabb ugródeszkaként tartja számon ezt a sorozatot, amelyből egyenes út vezethet a MotoGP bajnokságba.
 
 
Oláh Barnabás
2006. 02.28-án született, 7 évesen kezdett el motorozni. Fiatal kora ellenére már számos kiváló eredménnyel büszkélkedhet, az idei évben is bajnoki címet szerzett az SSP300-as kategóriában a Talmácsi-ring színeiben.
 
Számadó Máté Zoltán
2005.07.25-én született, 6 évvel ezelőtt vett részt első versenyén. A magyar bajnoki cím megszerzésén túl több, nemzetközi kategóriában is sorozatosan győzni tudott, ezzel párhuzamosan azóta is folyamatosan fejlődik.
 
A spanyolországi válogatóra már bekerülni is óriási dolog, hiszen több mint 1000 pályázat közül választják ki azt a párszázat, akik majd a spanyol Guadix versenypályán bizonyíthatják rátermettségüket. A kiválasztás menete nagyon kemény és nagyon szigorú. A bírák összetett szempontok szerint vizsgálják az indulókat, ahol nem csak a leggyorsabb köridő számít, hanem a testi felépítés, nyelvtudás, a meglévő eredmények és a menedzsment háttér is. Mindösszesen maximum 10 fiatal kvalifikálhatja magát a 2019-es sorozatba, ezért rendkívül nagy lehetőség ez a fiatal sportolók számára.
 
Talmácsi Gábor minden téren érettnek tartja Számadó Mátét és Oláh Barnabást a kihívásra, és személyesen is elkíséri őket a spanyolországi válogató helyszínére, ahol mellettük lesz versenyzői, valamint mentori minősítésben is.
 
Talmácsi Gábor: "Felkészültnek tartom a versenyzőket arra, hogy tisztességgel helytálljanak és felvegyék a legjobbakkal a küzdelmet, én minden tőlem telhető segítséggel támogatni fogom őket. Ebben benne vannak a szakmai ismeretek, a nemzetközi kapcsolatok, és lelkileg is ott leszek nekik. A megmérettetés előtt sok közös edzésen fogunk együtt motorozni, és igyekszem őket felkészíteni minden téren, hogy a maximumot tudják nyújtani a spanyolországi Guadix pályán.” - összegzett a világbajnok mentor
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.