A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. szeptember 24., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.09.12, 08:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.12, 08:53:00

Cimkék:

A H-Moto Team 17 éves tehetsége a motorozás Mekkájában kölcsönmotorral is kétszer felállhatott a dobogóra: a szombati második helyét követően vasárnap nagy csatában nyert az IDM Suzuki Cup 2018-as utolsó előtti versenyhétvégéjén
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Assenben, az IDM Suzuki Cup sorozatának utolsó előtti állomásán állt rajthoz, és bérelt motoron ülve is képes volt olyan eredmény elérésére, amivel megmaradt az esélye a sorozat összetettjének második helyére. Amíg az időmérőn a második rajthelyet szerezte meg, addig a szombati futamon másodikként intették le, a vasárnapi viadalt pedig már megnyerte.
 
 
Úgy tűnik, a gondok csak megerősítik Kovács Bálintot, aki az IDM Suzuki Cup lausitzringi fordulójának egyik futamát sem tudta befejezni, így pont nélkül maradt, ráadásul a motorjában olyan technikai problémák adódtak, amit az elmúlt hétvégéig nem lehetett orvosolni, ugyanis a megrendelt alkatrészek nem érkeztek meg. A H-Moto Team 17 éves tehetsége számára nem maradt más, mint egy kölcsönmotorral rajthoz állni az asseni versenyhétvégén. Bálint ismételten bebizonyította, a magyar gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb ígérete, ugyanis úgy végzett az időmérőn a második helyen, hogy előtte a rossz időjárási viszonyok miatt mind a két szabadedzést ki kellett hagynia. Ám ezzel nem ért véget a fiatal motoros bravúrsorozata, hiszen előbb második lett a szombati versenyen, majd vasárnap még ezt is felülmúlva a sorozatban megszerezte a második futamgyőzelmét. Ezzel Bálint négy pontra megközelítette az összetett második helyén álló riválisát, és minden esélyét megőrizte arra, hogy a szeptember 28-30-i, Hockenheimben rendezendő szezonzárón megszerezze a második helyet, mintegy feltéve az idei szezonjára a koronát, hiszen hazai környezetben már megszerezte pályafutása első felnőtt bajnoki címét az ezresek között.
 
 
„Nagyon nehéz hétvégének indult, ugyanis a saját motorom nem készült el a versenyig, így a hétvége folyamán egy bérelt motorral mentem. Az első két vizes edzésen nem vettem részt, majd az első időmérőn tudtam először kipróbálni a motort. Ott a negyedik helyen végeztem, de este még sokat dolgoztunk a motoron, hogy még gyorsabb tudjak lenni, így a rajtrácson a második rajthelyről indulhattam. Az első futamon szinte végig a harmadik helyen motoroztam, de az utolsó körig nem adtam fel, így a pálya utolsó kigyorsításán lett enyém a második hely. A vasárnapi futamon hatalmas csata folyt az első helyért, összesen két kört vezettem, de ez pont elég volt ahhoz, hogy én állhassak a dobogó legfelső fokára! Köszönöm a csapatnak a rengeteg munkát, nélkülük ez most tényleg nem jöhetett volna össze. Különös köszönet Rizmayer Gábornak, akinek tanácsaival rengeteget tudtam gyorsulni, és taktikus versenyeket futni” – jelentette ki Kovács Bálint.
 
 
A H-Moto Team sportigazgatója szerint, ha a pénteki szabadedzéseken is tudtak volna a motorral dolgozni, akkor a kettős győzelem sem lett volna meglepő a remekül motorozó Bálinttól.
 
„Alapvetően határozta meg a várakozásunkat az a tény, hogy Bálint kölcsönmotorral állt rajthoz Assenben. Ráadásul a szabadedzéseken nem tudott motorozni, így egy nappal mindig késésben voltunk a többiekhez képest. A vasárnapi futamot követően álltunk ott, ahol a versenyek előtt kellett volna állnunk, így ennek fényében nagy bravúrnak tartom ezt a futamgyőzelmet és a második helyet” – mondta Rizmayer Gábor.
 
 
Kovács Bálintnak összetettben már csak 4 pont a hátránya a második helyért folyó csatában. Az utolsó fordulóra szeptember 28-30. között, Hockenheimben kerül sor.
 

Fotó: JK Sports  

 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.