A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.09.11, 10:42:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.11, 10:42:00

Cimkék:

A szélsőséges időjárással tarkított elmúlt hétvégi Kispályás Nemzetközi Bajnoki forduló után a Chrobák Motorsport Egyesület egy része ismét útra kelt. Az uticél most is Csehország, csak most a gyerekek számára már ismerős Vysoke Myto volt a célpont. A csapatból Czepó Donát és Vincze Martin utazott a Cseh Bajnokság utolsó fordulójára. Mindkét fiatal számára stressz mentes hétvégének néztünk elébe, hiszen Donát nem motorozott végig ebben a bajnokságban, ő egy jó edzésnek tekinti ezeket a futamokat, míg Martin pedig több mint 50 pont előnnyel, szóval ő már Bajnokként érkezett az utolsó futamra.
 
 
Pénteken ennek tudatában ment fel a két gyerek edzeni a pályára. Jó tempóban kezdtek, mikor is Donátnak a motorjából rossz hangok jöttek. Gyors helyzetelemzést követően arra jutott Donát apukája, hogy nem lehet orvosolni helyszínen a hibát és inkább hazamegy a másik, 125 ccm-es motorjáért. Az azért egy lényeges információ, hogy a haza az Békéscsaba, tehát 650 km a távolság csak hazáig. De szombat reggelre a motor előállt, Donát kezdhette az edzéseket. Ekkor jött az újabb meglepetés. Péntek délután már említették a szervezők, de még nem volt biztos, hogy a hétvége programját összetömörítik egy napra, ám szombaton szembesültünk az új időtervvel. Ez azt jelentette, hogy egy szabadedzés, két időmérő és még aznap a két verseny is lezajlik.
 
 
Donát hamar alkalmazkodott a 125 ccm-es motorjához, ami jóval gyengébb a tönkrement 150-esétől. Felvette a ritmust és az időmérőkön már sikerült megszereznie a kategóriája harmadik helyét. Ezután következtek a versenyek, ahol mindkét esetben Donát jól rajtolt. Sajnos az élen haladó két 150 ccm-es motorral nem tudta tartani a lépést, de a harmadik helyet magabiztosan tartotta mindkét futamon. A körideje tovább gyorsult az időmérőkhöz képest, így abszolút pozitívan zárta a hétvégét és az eredményhirdetésen a harmadik helyre állhatott a dobogón.
 
Martin már pénteken megjavította eddig ezen a pályán futott leggyorsabb körét. Ezt szombaton csak tovább fokozta és a kategóriája első helyéről rajtolt. Első futamon jól rajtolt a kategóriája élére állt és diktálta az időmérőjénél 2-3 tizeddel még gyorsabb tempót. Sajnos az egyenesekben mindig utolérte ellenfele, majd a hatodik körben sikerült is neki az előzés. Martin az egyenesbe visszaelőzni nem tudott a kanyarokban meg zárták előtte az íveket, így szorosan a második helyen ért célba.
 

Második futamon ismét egy jó rajttal az élre állt, de a negyedik körben a motor nem akart olyan gyorsan sebességet váltani, mint a pilóta, így ismét visszacsúszott a második helyre és innentől az előző verseny ismétlődött, így ismét a második helyen végzett.
 
Chrobák János: „Először is, nagy köszönet Donát apukájának, hogy nem hagyta veszni a hétvégét és egy röpke 1300 km-es extra utat bevállalt. Donát a pénteki napot gyakorlatilag kihagyta, majd szombaton egy gyengébb motorral olyat motorozott, amit mi sem gondoltunk volna. Lelkiekben jól dolgozta fel a szituációt és gyorsan alkalmazkodva folyamatosan gyorsulva igazán jó köridőt futva versenyzett egész nap.

Martin rögtön jó tempóval kezdte az edzéseket. A versenyen is rátett még egy lapáttal, de sajnos a motorerővel nem tudta felvenni a versenyt. Ahhoz képest, hogy bajnokként érkezett a hétvégére és a kérésünk annyi volt felé, hogy biztonságosan motorozzon egyet, ezt túl is teljesítette és gyönyörűen versenyzett.
 

Következő versenyünk október első hétvégéjén lesz Magyaroszágon, a Kakucs ringen. Ráadásul itt az egész csapat versenyzik, mert ez a Nemzetközi Bajnokság záró futama lesz. Több kategória bajnoki címe nyitott még, így biztosan izgalmas versenyek lesznek, ahol várunk mindenkit szeretettel.”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.