A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.09.10, 10:17:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.10, 10:17:00

Cimkék:

Hétvégén megrendezésre került a CIV junior 2018-as szezonjának utolsó fordulója, benne Bence kategóriájának utolsó két versenyével. Az utolsó versenyre mindig rengeteg vendég és szurkoló érkezett a pályára, amely amúgy is az olasz pályák közül számunkra eddig még mindig a legérdekesebb mind elrendezésben, mind pályatechnikai szempontból. Ezen a pályán versenyezni pedig igencsak vérpezsdítő érzés, a döntött kanyarok miatt a versenyzőkre élménydús körök várnak. Végül a tavalyival egyező kis pályaszakaszon indították a futamokat, így a Forty Racing fiatal pilótája ismerős íveken rótta a köröket.
 
 
Ami az időjárást illeti az éjjeli ijesztő erejű vihar után a szombat kellemesen indult, és folytatódott, az edzések közül a délelőttieket sikerült kiválóan teljesíteni, a tavalyi leggyorsabb körével nyitott Bence és onnan fejlődött, másodperceket hozva körönként. Délután egy erős zivatar-szerű esőzés mosta el a harmadik, edzést, a negyedikre azonban felengedték a fiatalokat vizes gumival, de a folyamatosan száradó pálya miatt, félidőben lehívták a versenyzőket a szerelők.
 
 
A vasárnap szintén egy éjszakai immár csendesebb vihart követett, napos, néha borús körítéssel. Az első időmérő sajnos nem sikerült jól Bencének, a másodikon azonban javított, így a 12. rajthelyet szerezte meg.
 
A szél fújt, az eső eleredt, néhány versenyt vízben tartottak meg, azonban a miniGP futamain mindig száraz körülmények uralkodtak. Az első futamon jól kapta el a rajtot, és csatázott a kilencedik helyért, végül a 12. helyen ért célba.
 
 
A második versenyen új hengerrel és új gumiszettel foglalta el helyét a rajtrácson, a pálya sajátosságai miatt muszáj volt a cseréket megejteni, így igazi kihívás volt az első pár körben számára. A kockás zászló végül a 14. helyen intette le a fiatal tehetséget.
 
 
„Nem vagyok elkeseredve, a teljesítményemmel elégedett vagyok, amit tudtam megtettem. Összetettben is a középmezőnyben zártam, a miniGP kategóriát. Kimotoroztam amit lehetett, és a szezont végig teljesítettem. A jövőre fókuszálok már, olasz csapatommal az RXP teammel aláírtam egy jelenleg számomra páratlan lehetőségeket nyújtó szerződést, de erről hamarosan beszámolok majd részletesen.” – Mondta Kecskés Bence
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.