A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Szvoboda Bence második helyen zárta a cseh motokrosszbajnokságot

Zólyomi Andrea | 2018.09.10, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.10, 09:51:00

Cimkék:

Opatovban befejeződött a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság 2018-as kiírása. A sorozat egyedüli magyar résztvevője, Szvoboda Bence harmadik helyen zárta a finálét, amivel bebiztosította második helyét a végelszámolásnál.
 
Kilátástalan helyzetből mentette a menthetőt hazánk egyik legjobb motorversenyzője. Szvoboda Bence szezonja az április végén elszenvedett csuklótörésével megpecsételődött, így biztossá vált, hogy a 2017-ben elért MX2-es bajnoki címe után nem fogja tudni elhódítani az MX1-es kategória titulusát Csehországban. Két hónap kényszerpihenő után, szívós munkával azonban behozta KTM-jét az elérhetetlennek tűnő második helyre.
 
 
“Nehéz volt ez az év a magánéleti és a sportban elszenvedett kudarcok miatt, de erőt vettem magamon, és a rehabilitációm után mindent kiadtam magamból. Megnyertem a dalecini és a petrovicei versenyeket, Stribróban csak azért szorultam a második helyre, mert kétszáz méterrel a cél előtt elestem. Kaplicében és Opatovban a harmadik helyen zártam. Azt hiszem, ez volt a maximum, amit kihozhattam az idei évből.” - értékelt a cseh MX1-es kategória újdonsült ezüstérmese.
 
A szezonzárón ezúttal esélye sem volt a győzelemre Szvobodának. Egy héttel korábban megfázott a szlovákiai versenyén, emiatt lázasan nyomta az ágyat Opatov előtt, az ágyban fekvéstől pedig legyengült a szervezete. Bár a rajtok jól sikerültek, és vezette a futamokat Opatovban, erővel nem bírta a 35 perces versenytávokat, így a biztos célba érést szem előtt tartva, megelégedett a harmadik helyezéssel két kiváló cseh versenyző, FIlip Neugebauer és a bajnoki címet ezen a viadalon elhódító Martin Michek mögött.
 
 
“Nagyon fárasztó volt ez a nap, az utolsó szuszt is kiadtam magamból. Ma ennyire futotta az erőmből, ezért nem vagyok csalódott. Most az ellenfeleim jobbak voltak, de akire figyelnem kellett, Vaclav Kovar mindkét futamban mögöttem végzett, így meg tudtam előzni őt a pontvadászatban, ami azért nagy szó, mert ő egy versennyel többet teljesített, mint én.” - foglalta össze a szezon utolsó cseh összecsapását a somogyi versenyző.
 
Egy forduló (két futam) kihagyásával is bámulatos Szvoboda idei cseh statisztikája. Tíz futamából ötöt megnyert, kétszer futott be a második helyen és háromszor a harmadikon, vagyis harmadiknál rosszabb pozícióban nem végzett idén, pedig ezt a szezont tanulóévnek szánta az MX1-es kategóriában. Nem semmi a magyar fiú teljesítménye!
 
 
Bár a cseh egyéni sorozat lezárult, október közepéig még várnak versenyek Szvobodára. Németországban az ADAC MX Masters sorozaton, a hazai bajnokság futamain, valamint a környező országok bajnoki sorozataiban is láthatják még a szurkolói 2018-ban.
 
Cseh MX1-es bajnokság 6. forduló, Opatov:
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) - 47 pont (1. és 2.)
2. Martin Michek (Csehország, KTM) - 45 pont (3-1)
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 42 pont (2-3)
4. Petr Smitka (Csehország, Husqvarna) - 34 pont (4-5)
5. Jaromir Romancik (Csehország, KTM) - 29 pont (5-8)
 
A 6 fordulós bajnokság végeredménye:
1. Martin Michek - 277 pont
2. Szvoboda Bence - 229 pont
3. Vaclav Kovar - 212 pont
4. Tomasz Wysocki - 192 pont
5. Rudolf Weschta - 172 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.