A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.08.29, 09:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.29, 09:14:00

Cimkék:

Nem indult túl fényesen az euroringi hétvégéje a versenyzőnek. Pénteken késő este még végáttétel csere zajlott az Aprilián. Másnap technikai hibák sora bombázta Norbit.
 
Az első szabadedzésen 5 kör után elszakadt a gázbowden, majd mindkét időmérőn elszakadt a lánc rossz végáttétel hézag miatt. Azonban így is sikerült megfutnia a mért edzés harmadik leggyorsabb körét.
 
 
A verseny elég érdekesen alakult, ugyanis a rajtot kicsit elrontva Norbi vissza csúszott a negyedik helyre, majd innen próbált meg visszakapaszkodni a dobogóra.
 
Azonban a technika megint közbe szólt, az ötödik körben elmelegedett az első fék. Ezután már csak a célba érkezés volt a cél. A tapasztalt motoros behozta a vasat a nyolcadik helyre.
 
A vasárnap reggeli szabadedzést kihagyta, inkább figyelte, hogy versenytársai hogyan alkalmazkodnak a nedves körülményekhez. Az időmérőnek már felszáradó pályán vágtak neki. Sokáig a leggyorsabb volt a pályán, de végül Szokolics Laci pár ezreddel beelőzte. A versenyt mindenki izgatottan várta, mert esősnek ígérkezett.
 
„Sokat készültem az esős körülményekre, itt az Euróringen is. Kecskés Gábor ( Kecskés Bence édesapja, aki az olasz bajnokságban vitézkedik.) segített abban, hogyan is kell esőben gyorsan és stabilan motorozni. Ezúton is szeretném megköszönni neki.” –mondta Norbi.
 
 
A mezőny felállt a rajtelőkészítőbe, és ekkor leszakadt az ég! Végül elrajtoltatták a motorosokat. Az első kanyarban negyedikként fordult a budapesti versenyző, majd a hármas kanyarban Szokolics Laci elesett, pont Norbi elé, ezért szinte teljesen meg kellett állnia, hogy ne ütközzön neki, így visszaesett az utolsó helyre. A verseny második felében már a második helyen motorozott, majd négy körrel a leintés előtt, az utolsó kanyarban felúszott a motor hátsó kereke. A kicsúszás következtében eltört a váltókar, de vissza tudott állni és kézzel váltva a 6. helyen intette le a kockás zászló a kaotikus versenyen.
 
A második futamot már felszáradó körülmények közt kezdhették meg. A táv második felében már a második helyen motorozott Mala Laci mögött, akivel jókat csatáztak, majd egy hiba következtében Norbi az élre tudott állni. Ezt a pozíciót stabilan tartva elsőként intette le a kockás zászló. Így összetettben vasárnap a második helyen végzett.
 
 
Ernszt Norbert így értékelte a hétvégét: „Rettenetesen boldog vagyok, hogy a sok technikai hiba ellenére, mégis sikerült megcsípnem egy első helyet.”
 
 Köszönöm a támogatóimnak, hogy újra bizonyíthattam nekik! Köszönöm a Neumotormentés.hu-nak, a Moto.hu motoros boltnak, a chekpoint clubnak, a Vámsoftnak és a Full Top Cargónak.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.