A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Számadó Máté az OB előtti motoros nyílt napon futott jó időeredmény után bizakodva, az összetett pontverseny harmadik helyéről várta a szombati megmérettetést.

Zólyomi Andrea | 2018.08.13, 14:28:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.13, 14:28:00

Cimkék:

A több kategória és a sok résztvevő miatt a pályán egész nap nagy volt a forgalom, az első időmérő alatt összesen négy kört tudott menni, nem volt tiszta köre és meg is szakították az etapot piros zászlóval. A második mért edzésen, már valamivel többet, hat kört tudott teljesíteni, de a pauza és tiszta kör hiánya miatt a hét eleji kimagasló idejét nem tudta megközelíteni. Azonba ennek ellenére is megszerezte a pole pozíciót, magabiztos, egy másodperces előnnyel.
 
 
Jól alakult a hungaroringi forduló, egészen a verseny kezdetéig: a rajtot remekül elkapta Máté, azonban az olajfedél alja megrepedt, a kifolyt kenőanyag pedig ráfojt a gumira, ami kicsúszáshoz vezetett. Semmi előzetes jel nem utalt a bekövetkezett hibára, ez tipikus anyagfáradás volt, ami bárhol, bármikor bekövetkezhet.
 
Az eset után természetesen rögtön megvizsgálták a fiatal motorost, Számadó Máté jól van, csupán az ujja rándult meg, de úgy néz ki, emiatt elúszott a bajnokság, ugyanis a több, mint egy fordulónyi hátrányt nem lehet az utolsó hétvégén behozni.
 
 
Ez komoly dilemma elé állítja a csapatot, mert az Országos Bajnokság és az Alpok Adria következő fordulói ütik egymást: „Nem tudjuk még, hogy melyik helyszínen áll majd rajthoz Máté, az elsődleges szempont az lesz, hogy hol tud legtöbbet fejlődni. Ezt az edzőjével még megvitatjuk.” - nyilatkozta Számadó József, Máté édesapja.
 
Szabó János, Máté edzője így értékelte a fordulót:
 
„Nagyon fontos, hogy nem a gyerek hibázott. Kitűnő időket futott már a hét eleji edzésen is, és valószínűleg tudott volna még tovább gyorsulni. A versenyen a rajt nagyon jól sikerült, azonban egy technikai hiba miatt az egyes kanyarban - szerencsére egy viszonylag lassú helyen - elesett, ráadásul a motorjának is nekicsapódtak. Ez is a sport része, a lényeg, hogy Máté jól van - megyünk tovább előre.” - zárta gondolatait a szakember.
 
 
Fotók: Háfra Zsolt
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.