A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.08.08, 11:10:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.08, 11:10:00

Cimkék:

Az augusztus első hétvégéjén rendezett Európa Bajnokság edzései szerdától indultak. Kevin aznap délután kezdte meg a Daniel Bonara-ról elnevezett pályával ismerkedést Honda NSF 100 típusú motorjával.
 
 
A csütörtöki öt felmenetel alatt sikeresen betanulta a pálya vonalát, az íveket tökéletesítette, és egyre gyorsuló köridőkkel készült a pénteki időmérőkre. Az időjárás végig igen meleg volt, alaposan próbára tette a versenyzők állóképességét.
 
A pénteki etapokat délután tartották, az Ohvale egyik kategóriájával összevonva. Egy warm up felmeneteli lehetőség után pár órányi eltéréssel két időmérő edzésen kellett elérni a lehető legjobb rajthelyet. Kevin ezeken mindkétszer a második leggyorsabb köridőket teljesítette, tehát a szombati és vasárnapi versenyen is az előkelő második pozícióból rajtolt.
 
 
Mindkét versenynapon a péntekivel egyezően délutánra kerültek a megmérettetések, hasonló afrikai hőségben. A szombati napon az edzésektől eltérően már külön kategóriaként indultak a Hondákkal. A warm-up után, az első versenyen Kevin kiválóan kapta el a rajtot és hamarosan az élre tört, majd tartva pozícióját, a kockás zászló elsőként intette le. Hatalmas örömét egy kisebb technikai probléma törte meg, sajnos e miatt az ezen a versenyen szerzett pontjait nem számolták bele az összesítőbe. A szombati nap második versenyére a hibát kijavították és teljesen felkészülten el tudott indulni. A rajtot követően újra megszerezte az első helyet, azonban cseh ellenfele megelőzte középtávon, és kitartó csatározással ugyan néha vissza tudta szerezni az elsőséget, de a célban végül másodikként intették le.
 
 
A vasárnap párás, de napsütéses idővel és újabb délutáni versennyel várta a résztvevőket. Kevin a harmadik versenyen hamar az első helyre tört, majd a teljes versenyen keresztül tartotta ezt a helyet, az utolsó kör utolsó előtti kanyarjában az addig szorosan nyomában levő cseh ellenfele megelőzte, és végül másodikként intették le. Nem keseredett el, teljesítménye kiemelkedő volt a versenyzők között, remek előzései és taktikázása kivívta ellenfelei elismerését is. Tehetségére felfigyeltek több olasz csapatnál, a tárgyalásokat a jövő évről megkezdték, Kevin szülei nyitottak a továbblépésre.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.