A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.08.01, 10:28:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.01, 10:28:00

Cimkék:

Számadó Máté ott folytatta, ahol az előző fordulóban abbahagyta: ezúttal ugyan Grobnikban elmaradt a dobogó, de az Alpok Adria sorozat SSP-300-as kategóriájában brillírozó és negyedik helyet szerző tini így is alaposan ráijesztett ellenfeleire.

 
A népes mezőny hiába volt tele nagy pályatapasztalattal rendelkező VB résztvevőkkel, Számadó Máté kishíján megint odaért a dobogóra. Mindezt annak ellenére, hogy a versenyhétvége előtt csupán egyetlen alkalommal edzett a horvát aszfaltcsíkon, ráadásul a motor is szinte teljesen új még neki. Az már csak hab a tortán, hogy ő a bajnokság legfiatalabb résztvevője, átlagosan két-három évvel idősebbek nála az ellenfelek. Ez a korkülönbség nem csupán a rutinban nyilvánul meg, a többiek testileg is fejlettebbek, így a magyar ifjúnak a technika puszta „megülése” is kihívást jelent:
 
 
„Csúnyán felhólyagosodott mindkét tenyere, de oroszlánként küzdve, zokszó nélkül húzta a gázt. Nagyon büszke vagyok rá!” - kezdte beszámolóját Számadó József, Máté édesapja. „Pénteken három szabadedzéssel nyitottunk, ahol már az első bemenetelnél sikerült megjavítani a saját legjobbját. A másodikon egy műszaki hiba miatt álltunk, a harmadikban pedig rossz irányba mentünk el a beállításokkal, ez nem volt túl jó előjel másnapra. Szombaton egy-egy időmérő és verseny várt ránk, amelyre egyéni legjobb eredménnyel a hatodik helyre sikerült kvalifikálni.” - mondta el Számadó József.
 
 
Végül a majd húsz fős, világbajnoki résztvevőkkel teletűzdelt mezőnyben az ifjú nagyot harcolt, és remek féktávokat véve a negyedik lett. A vasárnap szépen indult, hiszen Mátét a Pannónia-ring-en bemutatott motorozásáért Best Performance díjjal jutalmazták. A második verseny eleinte hasonlóan zajlott, mint a szombati, az első három gyorsan ellépett, mögöttük a negyediktől bezárólag a kilencedikig nagyon szoros küzdelem alakult ki. „Máté az utolsó körben esett egy nagyot, ezzel egy dobogós helyezést most elbuktunk, de cseppet sem bánkódunk a történtek miatt. Sem neki, sem a motornak nem lett baja, tanulófázisban vagyunk, de körről körre kristálytisztán látszik a fejlődési ív!” - zárt büszkén a megatehetséges versenyző édesapja.
 
 
Számadó Máté következőleg a hazai bajnokságban lép pályára, ahol a két elszalasztott forduló ellenére is az SSP-300 kategória végső esélyeseként várja a folytatást.
 
Számadó Máté Média / Fotó: Arsen Miletić
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.