A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.31, 09:01:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.31, 09:01:00

Cimkék:

A hétvégén Györfi Alen számára folytatódott a 2018-as szezon, mégpedig korábbi nagy sikereinek helyszínén, Rijekában. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa az idei Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában versenyez, és ezen a hétvégén végre minden összeállt a számára, így verhetetlennek bizonyult: övé volt az első rajtkocka, majd mindkét futamot megnyerve bejelentkezett az összetett bajnoki címért.
 
 
Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete nem könnyű az elmúlt hétvége előtt. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ugyanis hiába végzett rendre a dobogó második fokán a korábbi versenyek többségén, fő riválisa közben 50 pontos előnyre tett szert a futamgyőzelmeivel. Ám Alent nem olyan fából faragták, mint aki hamar feladja az álmait, és a rijekai futamokat követően nagyot lépett a Superstock 600-as kategória bajnoki címének megnyerése felé. A kiskunhalasi motoros egyik kedvenc pályáján, Rijekában végre minden összeállt, és a sokáig rakoncátlankodó Yamaha R6-os tökéletesen működött. Nem is maradt el a siker, hiszen Alen ahányszor pályára gurult, mindig a leggyorsabbnak bizonyult, így a szabadedzések után az időmérőt, majd a két futamot is megnyerte, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy ő legyen a Superstock 600 bajnoka az Alpok-Adria Sorozat összetettjében.
 
 
Győrfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen korábban mindig sikeres voltam itt, és nagyon szeretem ezt a pályát. Mivel a motoron jelentős változásokat hajtottunk végre, melyek aztán a pályára gurulva egyből működni kezdtek. Hamar rátaláltam a megfelelő tempóra, és az időmérőn több mint fél másodperces előnnyel lettem az első. A versenyeken ugyanakkor kisebb-nagyobb csatákba is belebonyolódtam, ám végül mindkettőt megnyertem, így amit elterveztem, azt sikerült valóra váltanom. Magabiztosnak éreztem magam végig, a motorom stabilan működött a változásoknak köszönhetően. A folytatás három hét múlva lesz Ausztriában, és abban bízom, hogy ott is folytatódik majd ez a jó szereplés. Nagyon hálás vagyok a szerelőimnek, akiknek az áldozatos munkájuk nélkül nem szerepelhettem volna ilyen jól.”
 
 
Alen mellett a Forty Racing három fiatalja – Kovács Zoli, Varga Tibi és Kecskés Bence – edzés jelleggel részt vett az elmúlt hétvégén a MAMI Kupa versenyein, ahol a következő hetek feladataira remek felkészülést nyújtott a számukra.
 
Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.