A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 17., szerda
Hírek

A H-Moto Team 16 éves tehetsége győzelemre készül Schleizben, az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatának következő állomásán

Zólyomi Andrea | 2018.07.27, 09:17:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.27, 09:17:00

Cimkék:

A H-Moto Team csapata ismételten kétfele válik, és két, nagyon erős sorozatban szeretné öregbíteni a csapat és a magyar motorsport hírnevét. Kovács Bálint ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, ami igencsak komoly kihívás lesz számára, hiszen eddigi pályafutása első utcai viadalán kell helyt állnia. A 16 éves tehetsége onboard videók segítségével készült a nagy megmérettetésre. Csapattársa, a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen pedig Rijekában szeretné idei első futamgyőzelmét megszerezni az Alpok-Adria Sorozatban.

 

 
Kovács Bálint idei teljesítményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 16 éves versenyzője immár nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is letette a névjegyét. A hétvégén újra motorra ül az IDM Suzuki Cup sorozatában, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesít. Ezúttal Schleizben rendezik meg a folytatást, és a 16 éves motoros ezúttal pályafutása során először utcai pályán lesz kénytelen bizonyítani, hogy igenis a legjobbak között van a helye. Bálint természetesen készen áll, gondot azonban az jelentheti egyedül, hogy a schleizi pályát egyáltalán nem ismeri, ám úgy véli, ha az időmérőig sikerül a legoptimálisabb beállításokat megtalálniuk, akkor bármi kisülhet élete első utcai versenyén.
 
 
Talán a sorozat legnehezebb hétvégéje előtt állok, hiszen nem elég, hogy ezen a pályán még sosem mentem, de ráadásul egy utcai pálya, és ilyen körülmények között még sosem versenyeztem. Nem tehettem mást, mint onboard videóról voltam kénytelen úgy, ahogy megtanulni az aszfaltcsík vonalvezetését, így reménykedem benne, hogy élőben is hamar rátalálok a ritmusára. Sajnos, az összetettbeli fő riválisom számára nem lesz idegen a pálya, így nagyon nehéz, de nem lesz lehetetlen a küldetésem, hogy legyőzzem őt. Ez még motiváltabbá tesz, és megígérhetem, hogy a maximumot fogom kihozni magamból” –mondta Kovács Bálint.
 
 
A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen is nagy reményekkel várja az Alpok-Adria Sorozat újabb hétvégéjét, és abban reménykedik, hogy a rijekai pályán megszerzi idei első futamgyőzelmét, amivel megkezdhetné a nagy hajráját a Superstock 600-as kategória bajnoki címéért.
 
 
„Nem titok, ha idén bajnoki címet akarok szerezni, akkor a mostani hétvégén mindenképpen nyernem kell. Régen köröztem már a korábbi vb-pályán, ami természetesen nem ismeretlen a számomra. Egy biztos, az elejétől kezdve a legjobbamat kell nyújtanom” – jelentette ki Györfi Alen.
 
 
Fotó: JK Sports,  H-Moto Team  
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.