A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Számadó Máté KTM-mel törne a nemzetközi mezőny élére

Zólyomi Andrea | 2018.07.23, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.23, 09:51:00

Cimkék:

A MiniGP 140 tavalyi bajnoka a holtszezonban sikeres Moto4-es teszten vett részt, ami után több spanyol csapattal is tárgyaltak, de a teljes szezonra nem született megállapodás. Máté egy Moriwakival vágott neki 2018-nak, ám nemrég képbe került a KTM és a Fortron Racing.
 
Arie Vos Suberbike VB-n szereplő csapata élénken érdeklődik a magyar srác iránt - többek között erről is beszélgettünk hazánk egyik legtehetségesebb fiataljával, és édesapjával.
 
Mesélj egy kicsit, hogyan találkoztál Arie Vossal?
Számadó Máté: Kispataki Viktoron keresztül ismertük meg a holland Fortron Junior Racing Team tulajdonosát, ők még együtt versenyeztek a VB-n. Egy KTM-re szerettük volna cserélni a Moriwakit, ami nagyon jó tanuló motor volt és a spanyol bajnokságban helyt tudtam volna állni vele, de sajnos máshogy alakult. Ekkor került képbe a KTM, és a Fortron, akiknek nagy tapasztalatuk van a világbajnokságon is.
 
 
Hogyan értékelte Arie Vos Máté eredményeit?
Számadó József: Csak nemrég kezdte el követni Máté pályafutását. Hollandiából hoztuk el a motort, majd egy brno-i versenyen találkoztunk Vos úrral, és nagyon jó, közvetlen kapcsolat alakult ki vele. Pár nap tesztelés után Máté megnyerte a Pannónia-ringi bajnoki futamot, és látva azt, hogy a srác milyen hamar megszokta az RC390-et, már érdeklődően figyeli a teljesítményét. 
 
 
Milyen lehetőségeket nyithat meg előtte ez a kapcsolat?
Sz. J: Nem tudjuk még mit hoz a jövő, de közel szeretnénk maradni a tűzhöz. A csapat hozzáállása nagyon szimpatikus, a célunk pedig az lenne, hogyha versenyzőre lesz szükségük, akkor Mátéra gondoljanak elsőként.
 
Mesélj, mi az irány a továbbiakban, mit jelöltetek ki a közeljövő prioritásának?
Sz. M: Mindképpen az előrelépést, de az irány még nem tiszta. Szerződést ajánlottak a brit Superbike bajnokságból, ami nagyban segítené a fejlődésem. Ők adnák a motort, emellett rengeteg adattal és információval tudnának szolgálni a pályákról is. Szóba került még az IDM és a spanyol bajnokság, jó lenne külföldi mezőnyben megméretni magam, az Alpok-Adria erre remek alap lehet. Idén a szezon felénél csatlakoztam a sorozathoz, és már az első hétvégén két harmadik helyet sikerült begyűjteni. 
 
 
Végezetül, mi az a végcél, amivel kelsz és amivel lefekszel?
Sz. M: A jelenleg a legfontosabbnak és elérhető középtávú célnak a WSBK SSP 300-as kategóriáját mondanám, erre nagyon hajtunk. Végcélnak azonban egy sokkal magasabb szériát tűztem ki!
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.