A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

A H-Moto Team 15 éves tehetsége a 11. helyen végzett az ADAC Junior Cup versenyén a Sachsenringen, ahol a Moto GP betétfutamaként állhattak rajthoz a fiatalok

Zólyomi Andrea | 2018.07.23, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.23, 09:29:00

Cimkék:

 

A H-Moto Team csapata ez elmúlt hétvégén sem maradt megsüvegelendő eredmény nélkül a nemzetközi motoros mezőnyben. Ezúttal a Moto GP sztárjai előtt, a világbajnokság betétfutamaként álltak rajthoz az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei. A mezőnyben ezúttal is ott volt Kakuszi Ádám, akit annyira feldobott példaképe, Marc Marquez jelenléte, hogy idei legjobb teljesítményét nyújtva a 11. helyen végzett.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezúttal a Sachsenringen állt rajthoz, mégpedig a Moto GP mezőnyével közös versenyhétvégén. A 15 éves motoros abszolút nem vallott szégyent, sőt, példaképe, Marc Marquez előtt idei legjobb teljesítményét nyújtotta a németországi versenyen. Ádám a 12. helyet szerezte meg a két időmérő edzés összesítése alapján, majd vasárnap remek motorozással egy helyet még ezen is javítva végül az öt pontot érő 11. helyen zárt a versenyen. A H-Moto Team motorosa ezzel idei legjobb eredményét érte el a bajnokságban, ami augusztus első hétvégéjén majd Brnóban folytatódik.
 
 
„Nagyon örülök az elért eredménynek, illetve annak, hogy tavalyhoz képest majd másfél másodpercet javítottam a köridőmön. Egész hétvégén egy kidolgozott program alapján dolgoztunk, hiszen a pénteki nap szabadedzésén az volt a lényeg, hogy megtaláljuk a futómű ideális beállítását. Ez annyira jól sikerült, hogy a pénteki első időmérőn előbb egy másodperccel, majd a szombati másodikon újabb három tizeddel megjavítottam az addigi legjobb köridőmet, és a 12. rajthelyet sikerült megszereznem. A versenyem jól indult, és végig egy négyes boly tagjaként szinte az első méterektől kezdve csatáztam a vetélytársaimmal, és a végén egy helyet javítva a 11. helyen zártam a futamot. A beállítások jók voltak, tökéletesen vezethető volt a motor, és ami a lényeg, újabb három tizeddel megjavítottam az addigi legjobb időmet” –mondta Kakuszi Ádám, aki az eddig megszerzett 14 pontjával az összetett tizenhetedik helyén áll.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.