A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. április 20., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.10, 09:24:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.10, 09:24:00

Cimkék:

Petrovicében újra szólt a magyar himnusz Szvoboda Bence tiszteletére. A magyarok legjobbja mellett két ifjú hazai versenyző is pontszerző helyen végzett az elmúlt hétvégén.

 
A nemzetközi cseh motokrosszbajnokság az elmúlt két hétvégén páratlan magyar sikereket tartogatott. Két hónap kényszerpihenő után a peresztegi HTS Team versenyzője Szvoboda Bence (26) visszatért csuklótöréséből, és azóta szó szerint megállítatlan. Két héttel ezelőtt Dalecinben, legutóbb pedig Petrovicében szólt neki a magyar himnusz.
 
 
“A tavalyi MX2-es bajnoki címem után tanulóévnek szántuk az első szezonom az MX1-esek között. Ez a sportágam csúcsa, innen már nincs feljebb, a legtapasztaltabb motorosok viaskodnak ebben a kategóriában, ráadásul az erősebb motorosok más vezetési stílust követelnek meg, adaptálódni pedig nem könnyű. Nem indult szerencsésen számomra az év, és a csuklótörésem tovább nehezítette, de a visszatérésem óta mutatott teljesítményem számomra is meglepetés. Örülök, hogy a kemény munka kifizetődni látszik.” - értékelt a kilencszeres magyar bajnok.
 
Petrovicében hasonló volt a forgatókönyv, mint egy héttel korábban Dalecinben. Szvoboda kilőtt a rajtoknál, és meg sem állt a kockás zászlóig. A párás, fülledt levegő, és a szűk, technikás pálya nem könnyítette meg a mezőny dolgát, de a magyar fiú bírta a legjobban az extrém körülményeket, így megérdemelten gyűjtötte be második MX1-es győzelmét Csehoroszágban, amivel ráadásul egy csapásra feljött az MX1-es bajnoki pontvadászat harmadik helyére.
 
A HTS Team juniorjai is elégedettek lehetnek a petrovicei versennyel, még ha sikerük el is marad tapasztalt klubtársukétól. Kiss Márk (18) idén először indulhatott a cseh bajnokságban, és rögtön karrierje legjobb eredményével kezdett: a második futamban a 15. helyen ért célba. Jakob Kristóf (15) Dalecin után Petrovicébe is befért a legjobb húszba, ezzel pedig újabb bajnoki pontokat gyűjtött a felnőtt mezőnyben. Karrierjük ezen szakaszában nem lehet többet elvárni az ifjú titánoktól, a külföldön szerzett versenytapasztalatok hozzák majd meg a stabilitást és a tempót.
 
 
A cseh pontvadászatból még két verseny van hátra. Augusztus közepén Stribro, szeptember elején pedig Opatov várja a mezőnyt.
 
Cseh MX1-es bajnokság 4. forduló, Petrovice:
1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 50 pont
2. Martin Michek (Csehország, KTM) - 44 pont
3. Tomasz Wysocki (Lengyelország, KTM) - 38 pont
4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 33 pont
5. Marek Sukup (Csehország, KTM) - 31 pont
 
A 6 fordulós bajnokság állása 4 verseny után:
1. Martin Michek - 185 pont
2. Vaclav Kovar - 158 pont
3. Szvoboda Bence - 140 pont
4. Tomasz Wysocki - 139 pont
5. Marek Sukup - 131 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.