A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

A H-Moto Team 16 éves tehetsége újabb sikerrel szeretné megőrizni összetettbeli első helyét az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatában

Zólyomi Andrea | 2018.07.06, 11:06:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.06, 11:06:00

Cimkék:

A H-Moto Team csapata újra útra kel, hogy ismételten bizonyítson a nemzetközi mezőnyben. Ezúttal Zolderben gurul pályára a csapat 16 éves tehetsége, Kovács Bálint, hogy folytassa eddigi kiváló szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros – aki a katari nemzeti bajnokságban kétszer is dobogóra állhatott, valamint fölényesen vezet a 2018-as magyar bajnokságban – ismét győzelmi esélyekkel kezdheti meg a hétvégét, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor növelheti előnyét a német sorozatban.
 
 
Kovács Bálint számára is eljött a folytatás, hiszen a hétvégén újra motorra ülhet az IDM Suzuki Cup sorozatában, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesít. A szezonnyitón, az oscherslebeni ringen Bálint remekül szerepelt, hiszen a szabadedzéseken, mindkét időmérőn ő futotta meg a legjobb köridőt, míg a két futamból egyet megnyert, a másikon második lett – ennyi idősen még egyetlen magyar motoros sem aratott ilyen sikert komoly nemzetközi sorozatban –, így vezeti az összetettet is. Ezúttal Zolderben rendezik meg a folytatást, és a 16 éves motoros a lehető legjobb előjelekkel várhatja az újabb megmérettetést. Ráadásul a felkészülés folyamán tesztelt is a hétvégi verseny helyszínén, ahol többek között a beállítások terén is nagyot lépett előre a csapat.
 
 
„Nagyon vártam már a folytatást, hiszen az előző versenyhétvégéhez képest rengeteg idő telt el. Idén eddig nagyon jó formában versenyzek, amit mind a hazai, mind pedig a nemzetközi megmérettetéseken is meg tudtam őrizni. Bízom a hasonló folytatásban, győzni szeretnék ezúttal is, hiszen tesztelni tudtam a zolderi pályán, így az alapbeállításokkal és a pályaismerettel abszolút nem lesz gondom. A gyakorláson futott köridőm jobb volt, mint a Suzuki Cup tavalyi élmenőinek ideje. A pálya nagyon technikás, ugyanakkor rengeteg előzési pont van rajta, így nagyon kemény versenyre számítok, de szeretném úgy zárni a hétvégét, hogy növelem az előnyömet összetettben” – mondta Kovács Bálint.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.