A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.04, 12:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.04, 12:19:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén a Pannónia-Ringen folytatódott az Alpok Adria nemzetközi versenysorozat, ahol immáron Laczkó Máté és csapata a MAMI ÉSE is képviseltette magát.
 
Hosszú, és nehézkes időszakon van túl a csapat, hiszen a Suzuki Motorcycles Hungarytól kapott Suzuki Gsx R 1000R paripát nem sikerült időben versenyképessé tenni, így Máté a Brnoi Superbike versenyen sem tudott Szabad Kártyásként elindulni.
 
 
A hiányzó alkatrészek június végén érkeztek meg a Suzukiba. Ekkor vált teljessé a technika felkészítése is, így először élesben az ostffyasszonyfai ringen sikerült bevetni a versenygépet.
Pénteken a szabadedzéseken sikerült egy szinte tökéletes beállítást találni, amiben nagy szerepe volt Fejes-Nagy Lászlónak a Bade Motorsport szakemberének, aki Magyarország egyik legjobb futóművese.
 
A szombati időmérőn, Máté 1:57.008-as ideje a hetedik helyre volt elég, ami egy rendkívül jó teljesítménynek számít, hiszen a mezőnyben több Endurance VB menőt és volt Superbike versenyzőt is láttunk.
 
 
A szombati versenyt a MAMI ÉSE pilótája sikeresen teljesítette, és pontosan abban a pozícióban intették le, ahonnan indult. A hetedik helyezés pedig 9 pontot ér az Alpok Adria Kupában. Jó volt hallani, hogy Mátét a hivatalos televíziós közvetítésben is megemlítették, mint az eddig indult legfiatalabb Stock 1000-es versenyzőt az Alpok Adria Kupasorozatban.
 
A második versenynapon, Laczkó Máté már nem volt ennyire szerencsés, ugyanis a GSXR elektronikája nem állt a helyzet magaslatán. Ez a délelőtti Warm Up időeredményein is meglátszott. Nem sikerült 2 perc alá menni, majd a délutáni második verseny, ötödik körében kiállásra kényszerült elektronikai hiba miatt.
 
A versenyhétvégét így összegezte Mohai János csapatvezető:
„Hosszú nehézségek után, végre sikerült egy szinte hibátlan technikát Máténak adni, ő pedig kihozta belőle a maximumot. Sok új beállítást kipróbáltunk a hétvégén, ezzel is tökéletesítve a Suzukit. Nagy büszkeséggel tölt el Máté érettsége, ahogyan a versenyeken a motort kezelte. Számomra egyértelmű helye van ebben a Stock 1000 kategóriában. A következő hetekben megállás nélkül tesztelünk, hogy a következő horvátországi fordulóban még eredményesebb legyen csapatunk.”
 
 
A MAMI ÉSE Csapatára sok munka vár a következő hetekben, de a technikai problémák ellenére gőzerővel készül a kupasorozat következő állomására, amit a festői Adria partján, Grobnikban rendeznek meg július végén.
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.