A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. április 20., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.03, 10:20:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.03, 10:20:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén Csehországba, Vysoke Mytoba látogatott az utánpótlás apraja nagyja, a már többet emlegetett magyar-szlovák-cseh közös rendezésű utánpótlás bajnokság soron következő fordulójára.

A Chrobák Motorsport Egyesület színeiben hat gyerek, hat különböző kategóriában versenyzett a hétvégén, ahol az időjárás ugyan többnyire kegyes maradt eső tekintetében, ám nagyon hideg volt.
 
Az egyesület egyedüli női indulójaként Kolarovszki Adél állt rajthoz. Adél pályafutása második versenyhétvégéjét ismét egy számára ismeretlen pályán teljesítette, ahol szépen tudatosan, körről körre gyorsult végig. Szombati napon az időjárás kicsit megtréfálta, a pálya egyik fele vizes volt, a másik akkor még száraz, és mikor a vizes részre szaladt, elcsúszott. Szerencsére semmi baj nem történt, így az időmérőkön is és a versenyeken is tovább gyorsult. 110 köbcentis pitbike motorjával végül a női értékelésben az első helyet szerezte meg.
 
 
Legkisebb kategóriában, legfiatalabb versenyzőnk, Kolarovszki Mór képviseli csapatunkat PW50-es motorjával ebben az esztendőben is. Mór második szezonját teljesíti, így ez a pálya már ismerős volt neki, amit az időeredményeivel bizonyított is. Az időmérő edzéseken sikerült megfutnia a leggyorsabb kört a mezőnyből, így a vasárnapi versenyeken ő indulhatott a pole pozícióból. Mindkét futamon rajt cél győzelmet aratott, szép stílusban kiegyensúlyozott köröket motorozva, így 50 pontot bezsebelve állhatott a dobogó tetejére a díjkiosztón.
 
 
Következő kategória a MiniGP Stock volt, ahol Vincze Martin versenyez idén a csapatunkból. A Stock mezőnybe néhány hazai versenyző csak a vasárnapi napra érkezett meg más bajnokságban versenyzés miatt, így csak a futamokra lett teljes a mezőny. Martin kategóriája első helyéről indulhatott, ami a rajtrács hetedik helyét jelentette, hiszen együtt indították az Open kategóriával a Stock mezőnyt. Az első versenyen sajnos Martin áldozata is lett ennek a kavarodásnak, hiszen egy Open kategóriás motor kanyarokban nagyon feltartotta, vagy ha sikerült is megelőznie, egyenesbe a jóval erősebb motorjával visszaelőzött. Kategóriájából társának jobban jött ki a lépés az előzéssel, így Martin az első versenyen második lett, míg a második versenyt szép csatában megnyerte. Mivel ez a hétvége a cseh bajnokság futama is volt, így mindkét bajnokságban 45 ponttal gyarapította összpontszámát.
MiniGP Open kategóriában két versenyzőnk is indult. Nagy Attila 66-os rajtszámú motorja kicsit rendetlenkedett a hétvégén. Egészen az időmérők végéig minden rendben ment, kategóriája második idejét sikerült is megfutnia. Majd valami idegen hang jött a motorból, de nem jöttünk rá micsoda, illetve abba is maradt. Másnap reggeli bemelegítő edzésen a félig vizes pályán azonban a hiba újra elő jött, a blokkban letört egy tengely darabka, így ez valószínű egy pillanatra megakasztotta a hátsó kereket, ezért Attilát kis tempónál ugyan, de átdobta a motor. Megütötte a nyakát, de szerencsére nem lett komolyabb sérülése. Azonban a motorba vissza kellett tenni a 140 köbcentis tartalék blokkot, ami a 185 köbcentisnél jóval gyengébb. Attila nem adta fel, és szép versenyzéssel így is sikerült az összesített második helyezést elérni.
 
 
Czepó Donát a másik MiniGP Open kategóriás versenyzőnknek célként a tavalyi körideje volt kitűzve. Ezt szépen lassan el is érte és folyamatosan javítgatta a hétvége folyamán. A versenyen kategóriája hatodik helyéről rajtolhatott és sikerült mindkét versenyen tovább gyorsulnia. A végére bő négy másodperccel megjavította a kitűzött célt.
 
 
MiniGP O kategóriában Bagdány Máté indult ezen a hétvégén Ohvale típusú motorjával. Máté nagyon szépen ráérzett az idei évben 110 köbcentis motorjára és folyamatosan gyorsult a hétvégén is. Az időmérőkön sikerült megszerezni a pole pozíciót, így az élről várhatta a vasárnapi futamokat. Az első futamon rajt cél győzelmet aratott, a másodikon is megismételte ezt, azonban a rajtnál bemozdult kicsit és kapott 10 másodperc büntetést, amivel a második helyre sorolódott. A verseny végén a parc fermében a technikai személyzet egy alkatrészt nem megfelelőnek ítélt meg, így Mátét végül nem értékelték.
 
 
Nagy Attila nem elégedett meg egy kategóriával most sem, a Minimotard futamban is rajthoz állt 190-es pitbike motorjával. Az övénél jóval erősebb motorok ellen versenyezve szépen motorozott és az mindkét futamon a hatodik helyen végzett.
 
 
Chrobák János:
Ezen a hétvégén is büszke lehetek egytől egyig az összes gyerekemre. Egy ilyen időjárás még egy felnőtt versenyzőt is próbára tesz és a gyerekek szó nélkül tették a dolgukat a hideg, időnként esővel tarkított hétvégén. A szülőknek is embert próbáló hétvége volt, hiszen a csehek jó rendezésű versenyeket szoktak csinálni, de most érzésem szerint kicsit túlzásokba estek az ellenőrzésekkel, ami nem is volt teljesen egyenlő a három ország versenyzőivel szemben. Túl vagyunk rajta, szép eredményekkel mindennek ellenére, úgyhogy készülünk a következő futamra, ami ráadásul hazai pályán lesz, a Kakucs ringen július 7-8-án. Aki kíváncsi a gyerekekre, szeretettel várjuk akár a szombati szabad, illetve időmérő edzéseken, akár csak vasárnap a versenyeken.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.