A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Ezúttal a Pannoniaringen gurult pályára a Magyar Bajnokság teljes mezőnye, közte a H-Moto Team két fiatalja, az ezresek között induló Kovács Bálint, illetve az SSP 300 kategóriában Kakuszi Ádám

Zólyomi Andrea | 2018.06.20, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.20, 10:09:00

Cimkék:

A H-Moto Team versenyzői az elmúlt hétvégén a Pannoniaringen folytatták idei szezonjukat a magyar bajnokságban. Az ezresek között az idén az előző két futamot megnyerő Kovács Bálint ezúttal két tizeddel a második helyre szorult, míg az SSP 300-as mezőnyben Kakuszi Ádám a hetedik helyet szerezte meg.
 
Az elmúlt vasárnap a hazai gyorsasági motorsport legjobbjai a Pannoniaringen folytatták az idei bajnoki szezont. A H-Moto Team két versenyzője is rajthoz áll a versenyen, és végül mindketten teljesítették a viadalt, sok fontos pontot begyűjtve. Az új kategóriában, az SSP 300-ban állt rajthoz Kakuszi Ádám, akinek a magyar bajnokik kitűnő erőfelmérők a német ADAC Junior Cup versenyeihez. A fiatal tehetség ezúttal nem találta magát a pályán, ám így is fontos pontokat szerzett, hiszen a hetedik pozícióból rajtolva végül megtartva a helyét a 7. lett, és kilenc ponttal gazdagodott összetettben.
 
 
„Jól éreztem magam a versenyen, de ha az igazat akarom mondani, bizony nem nagyon találtam magam a pályán. Ugyan az eddigi legjobb köridőmön sikerült két másodpercet javítanom, de a futamon többet vártam magamtól az eddigi két dobogós helyem után. Állítottunk a motor futóművén, így abban reménykedem, minél hamarabb újra pályára gurulhatok, hogy minél jobban felkészülhessek a következő ADAC-versenyre” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
 
 
Kovács Bálint eddig mindkét hazai futamot megnyerte, így most is esélyesként indult a mesterhármas reményében a pannoniaringi megmérettetésen. Ezúttal azonban elpártolt tőle a szerencse, hiszen az első időmérőn a hétvége leggyorsabb körét nem mérte a transpandere műszaki okokból, míg a második kvalifikációs tréningen hatalmasat bukott, így sokáig még az is kérdéses volt, vajon elindulhat-e a futamon. Végül a csapat bravúros munkájának köszönhetően elrajtolhatott a második helyről, és végül ha csak két tizeddel is, de ezúttal kikapott legnagyobb hazai ellenfelétől, ám ennek ellenére összetettben továbbra is az élen áll.
 
 
„Sajnos ez a verseny nem úgy alakult, ahogy terveztem, de a körülményekhez képest szerintem a csapattal együtt én is kihoztam a hétvégéből a maximumot. A bukásnál nagyon megütöttem a vállam, ám mivel a csapat hihetetlen bravúrral összerakta, illetve versenyképessé tette a Suzukit, én is túltettem magam a fájdalmaimon. Az előzmények után elégedett vagyok azzal, hogy a pályát jól ismerő ellenfelemtől csak két tizeddel kaptam ki, és továbbra is vezetem a bajnokságot az ezresek között” – mondta Kovács Bálint, aki legközelebb a július 7-8-i hétvégén ül motorra a német IDM-hez tartozó Suzuki Cup futamán.
 
 
 
Fotók: Erdélyi Károly, H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.